Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Νέος σεισμός στη Σάμο - Πανικόβλητοι οι κάτοικοι

Ταρακουνήθηκε ξανά το νησί

31 Αυγούστου 2022 17:14
Νέος σεισμός στη Σάμο - Πανικόβλητοι οι κάτοικοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέος σεισμός 4,5 ρίχτερ έγινε δυο λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα στην Σάμο.

Είναι ο τρίτος ισχυρός σεισμός που γίνεται στο νησί με μεγαλύτερο εκείνον των 5,2 ρίχτερ. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 14 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου και το εστιακό του βάθος ήταν 15,2 χιλιόμετρα.

Νέος σεισμός στη Σάμο

Σεισμός στη Σάμο: Προβληματισμένος ο Ευθύμιος Λέκκας - «Δεν είναι μετασεισμός ο δεύτερος... Δεν είναι η τυπική ακολουθία! Ο κόσμος να είναι προσεκτικός» (Video)

Την προσοχή του κόσμου εφιστά ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μετά τους δύο σεισμούς που σημειώθηκαν με διαφορά μόλις λίγων λεπτών το μεσημέρι της Τετάρτης στη Σάμο. Όπως υπογράμμισε είναι δυο διαφορετικοί σεισμοί και όχι μετασεισμός.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε: «Δεν είναι μετασεισμός. Δόθηκαν οδηγίες προκειμένου τα στελέχη του δήμου να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες. Δεν έχουμε ακόμα εικόνα».

Εν συνεχεία ξεκαθάρισε: «Είναι δύο διαφορετικοί σεισμοί. Η ακολουθία βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχουμε πλήρη αντίληψη των ρηγμάτων που βρίσκονται στην περιοχή. Δεν συνδέονται μεταξύ τους», πρόσθεσε.

Εν τέλει, προέτρεψε τον κόσμο να προσέχει: «Ο κόσμος να είναι προσεκτικός, να αποφεύγει τις παλιές κατασκευές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share