Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ζίτσα Ιωαννίνων: Τέλος το μαρτύριο για το γαϊδουράκι! Του έγινε... ευθανασία - Οργή από τους συγχωριανούς για τον πρώην αντιδήμαρχο (Video)

Tα τραύματα του ζώου ήταν πολύ σοβαρά ενώ παράλληλα είχε δυσκολία στην αναπνοή και υποθερμία

31 Αυγούστου 2022 08:30
Ζίτσα Ιωαννίνων: Τέλος το μαρτύριο για το γαϊδουράκι! Του έγινε... ευθανασία - Οργή από τους συγχωριανούς για τον πρώην αντιδήμαρχο (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το γαϊδουράκι που υπέμεινε το μαρτύριο που το υπέβαλε ο πρώην αντιδήμαρχος Ζίτσας Ιωαννίνων, οδηγήθηκε σε ευθανασία, καθώς κάθε ώρα που περνούσε επιδεινώνονταν η κατάστασή του και βασανιζόταν ακόμα περισσότερο. Αποφασίστηκε λοιπόν να του γίνει ευθανασία και γύρω στις 11:00 χθες (30/8) το βράδυ το ζώο... "ξεκουράστηκε".

Αν έπαιρναν την απόφαση να μετακινηθεί θα πέθαινε με βασανιστικό τρόπο, είπε ο κτηνίατρος. Φιλοζωικές οργανώσεις είχαν πάρει τον γάιδαρο με εισαγγελική εντολή.

Το ζώο είχε εκτεταμένες βλάβες στο στέρνο από το σύρσιμο, τα πόδια είχαν υποστεί εγκαύματα από την τριβή , ήταν υποθερμικό και δεν ανέπνεε καλά, ενώ είχε υποστεί και ρήξη διαφράγματος. Η παραμικρή προσπάθεια να μετακινούνταν θα του επέφερε επώδυνο θάνατο κι έτσι αποφασίστηκε να του γίνει ευθανασία.

Στο χωριό, πέρα από τα παιδιά που είδαν την ιστορία μπροστά στα μάτια τους και σοκαρίστηκαν, οι συντοπίτες του πρώην αντιδημάρχου στο Γραμμένο, είπαν ότι υπήρχε ένα σχοινί 3-4 μέτρα, κανένας γάιδαρος στην καρότσα που ήταν γεμάτη τελάρα και γενικότερα, κατέρριψαν τον έναν μετά τον άλλο τους ισχυρισμούς του ανεκδιήγητου αγρότη.

Εχει τον στάβλο και δεν ξέρει να περιποιηθεί τα ζώα, λέει μια γειτόνισσα που μένει ακριβώς απέναντι, ενώ ένας άλλος κάτοικος που είδε το ζώο να βασανίζεται τόνισε πως είδε το αγροτικό να το σέρνει και το ζώο να είναι γεμάτο με αίματα, η κοιλιά του σχεδόν ανοιγμένη, τα πόδια είχαν καεί από την τριβή και φαίνονταν τα κόκκαλα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share