Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ευθανασία για το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα - «Βασανίζεται από τα τραύματα που έχει»

Εξειδικευμένος επιστήμονας εξέτασε το ζώο

30 Αυγούστου 2022 22:27
Ευθανασία για το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα - «Βασανίζεται από τα τραύματα που έχει»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δυσάρεστη είναι η εξέλιξη για το γαϊδουράκι από τη Ζίτσα το οποίο ταλαιπωρήθηκε από τον ιδιοκτήτη του. Το άτυχο ζώο τελικά θα οδηγηθεί σε ευθανασία καθώς τα τραύματα του είναι τόσα πολλά που ταλαιπωρείται και βασανίζεται.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με το epiruspost.gr ήρθε αργά το βράδυ της Τρίτης και αφού το ζώο εξετάστηκε από ειδικό ιππίατρο που έφτασε στην κτηνοτροφική μονάδα από την Κοζάνη.

Ο ειδικευμένος επιστήμονας ήρθε μετά από παρέμβαση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. Εξέτασε εξονυχιστικά το ζώο και διαπίστωσε ότι τα τραύματα είναι πολύ σοβαρά. Πέρα από αυτά έχει υποθερμία και μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή.

Αν στην περιοχή λειτουργούσε κλινική θα γινόταν μία προσπάθεια για την σωτηρία του. Όμως η μετακίνηση σε άλλη περιοχή είναι αδύνατη λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ζώο.

Έτσι προκειμένου να μην ταλαιπωρείται αποφασίστηκε να γίνει άμεσα ευθανασία στο γαϊδουράκι, εξέλιξη που όλοι απεύχονταν.

«Το ζώο βασανίζεται από τα τραύματα που έχει» είναι η διαπίστωση των κτηνιάτρων που το εξέτασαν σε αντίθεση με την αρχική εικόνα που είχε δοθεί και από την αυτοψία της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Ζίτσα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αντιδήμαρχος για τον βασανισμό του γαϊδαράκου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αντιδήμαρχος Ζίτσας μετά την απολογία του για την υπόθεση της κακοποίησης του γαϊδάρου.

Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε 1η και 15 του μηνός και απαγόρευση εξόδου από την χώρα

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share