Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αλεποχώρι: Αμετανόητος ο 70χρονος που τραυμάτισε τους δυο ανήλικους – «Σκόπευα να προφυλάξω τον εαυτό μου»

«Δεν είχα πρόθεση να φονεύσω τους παθόντες αλλά μόνο να τους εκφοβίσω»

30 Αυγούστου 2022 19:18
Αλεποχώρι: Αμετανόητος ο 70χρονος που τραυμάτισε τους δυο ανήλικους – «Σκόπευα να προφυλάξω τον εαυτό μου»
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Σκόπευα να προφυλάξω τον εαυτό μου» ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 70χρονος προσπαθώντας να εξηγήσει για ποιο λόγο πυροβόλησε και τραυμάτισε τους δυο ανήλικους στην αυλή του σπιτιού του, στο Αλεποχώρι.

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο κατηγορούμενος, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ανέφερε πως στο παρελθόν είχαν αποπειραθεί δυο φορές να εισβάλλουν στο σπίτι του επίδοξοι ληστές και για το λόγο αυτό φοβόταν και είχε εγκαταστήσει ακόμη και σειρήνα συναγερμού στο σπίτι του. Μάλιστα, καταγράφει ότι το προηγούμενο βράδυ άγνωστοι φωνάζοντας πέταξαν πέτρες στο σπίτι του.

«Χρησιμοποιώντας τη νομίμως αποκτηθείσα καραμπίνα μου, αρχικά σκόπευα να προφυλάξω τον εαυτό μου από τους επίδοξους δράστες αφού νόμιζα ότι είχαν εισέλθει εντός του χώρου μου προκειμένου να με κλέψουν, να με ληστέψουν και εν γένει αγνοούσα τον λόγο ύπαρξης τους στο σημείο την ώρα αυτή!» ανέφερε και συμπλήρωσε «Επαναλαμβάνω σθεναρά ότι δεν είχα πρόθεση να φονεύσω τους παθόντες αλλά μόνο να τους εκφοβίσω, γι’ αυτό και δεν υπήρξε από μέρους μου ειδική σκόπευση. Άλλωστε , δεν είχα καθόλου καλή ορατότητα».

70χρονος αλεποχώρι
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

«Αδυνατούσα να διακρίνω εάν έφεραν το οιοδήποτε αντικείμενο ικανό να με βλάψει»

Ο 70χρονος ισχυρίστηκε ότι αντέδρασε γιατί φοβήθηκε. «Άγνωστος αριθμός αγνώστων εις εμέ ατόμων εισήλθαν στον προαύλιο χώρο της οικίας μου, περί την ώρα 02:00. Αδυνατούσα να διακρίνω εάν έφεραν το οιοδήποτε αντικείμενο ικανό να με βλάψει, αγνοώντας τις πραγματικές του προθέσεις. Όντας άτομο ηλικίας 70 ετών , διαμένοντας σε ερημική περιοχή μόνος , αντιμετωπίζοντας χρόνια προβλήματα υγείας, σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες απόπειρες διάρρηξης του χώρου μου, ένιωσα φόβο για τη σωματική μου ακεραιότητα. Υπό το καθεστώς του φόβου και της απειλής που ένιωσα , ο μόνος τρόπος τη δεδομένη χρονική στιγμή σε συνδυασμό με όσα ως άνω ανέφερα, προκειμένου να αμυνθώ και να προστατέψω τον εαυτό μου και την ιδιοκτησία ήταν με τη χρήση της καραμπίνας και μόνο για να εκφοβίσω προκειμένου να τους εκδιώξω» τόνισε.

Στην απολογία του, ο 70χρονος κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ανέφερε ότι όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής όταν άκουσε «θόρυβο και φωνές».

«Πυροβόλησα δύο φορές προς τις φυλλωσιές προκειμένου να τους εκφοβίσω»

«Αφού πρώτα φώναξα προκειμένου να απωθήσω τους υποψήφιους δράστες, όντας τρομαγμένος αφού σε διάστημα 48 ωρών ευρισκόμουν πάλι υπό το ίδιο καθεστώς παραβίασης και διατάραξης του χώρου μου, και με τις φωνές να μη σταματάνε αλλά να είναι πιο έντονες όπως και τα βήματα που άκουγα, πήρα στα χέρια μου την κυνηγετική καραμπίνα που νόμιμα κατέχω. Τότε, άνοιξα την πόρτα της οικίας μου και αντίκρισα δύο άτομα να ευρίσκονται στο προαύλιο χώρο» περιέγραψε και συνέχισε λέγοντας ότι αντίκρισε «τα δύο αυτά άτομα , τα οποία μόνο ως σκιές αντιλαμβανόμουν αφού ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος».

«Πυροβόλησα δύο φορές προς τις φυλλωσιές προκειμένου να τους εκφοβίσω αφού δεν έβλεπα εάν έφεραν όπλο ή το οιοδήποτε άλλο αντικείμενο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εις βάρος μου. Οι φυλλωσιές που όπως ανέφερα απείχαν δέκα(10) μέτρα από τις σκιές που αντιλαμβανόμουν στο χώρο, ενώ η δική μου απόσταση από τις σκιές ήταν περίπου στα τριάντα (30) μέτρα! Όταν και πλέον πυροβόλησα , πετάχτηκαν από το φυτό κι άλλα άτομα , περίπου έξι (6) με οκτώ (8) , τα οποία εκ των υστέρων αντιλήφθηκα ότι είχαν κρυφτεί εκεί. Τόσο όμως η έλλειψη φωτισμού, το πυκνό σκοτάδι αφού επρόκειτο περί την ώρα 02:00 όσο και η μειωμένη όραση μου ένεκα της ηλικίας μου, δεν συνετέλεσαν ώστε να γίνουν άμεσα αντιληπτοί από εμένα και να μη πυροβολήσω εκεί. Αφού πετάχτηκαν , άκουσα φωνές , έντονο βηματισμό ωσάν τρέξιμο και κατάλαβα ότι εξήλθαν του χώρου σκαρφαλώνοντας την πέτρινη μάντρα» ανέφερε .

Ο κατηγορούμενος τονίσε ότι μετά από 45 λεπτά αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του και αφού τους διηγήθηκε την δική του εκδοχή των γεγονότων τους παρέδωσε την καραμπίνα. Επιπλέον, σημειώσε ότι μόλις τον ενημέρωσαν ότι «τα άτομα που είχαν εισέλθει τραυματίστηκαν , προσέτρεξα να βοηθήσω συνομιλώντας μάλιστα με τον παππού του ενός εκ των παθόντων».

Στον 70χρονο, που ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ακόμη και με βραχιολάκι, μετά την απολογία του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης προσέγγισης στο Αλεποχώρι, της εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου που θα διαμένει. Επίσης , είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει εγγύηση 10.000 ευρώ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share