Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Στον Άρειο Πάγο η Γεωργία Μπίκα: «Θα κάνω τα πάντα για να αποδείξω την αλήθεια - Το βούλευμα έγραφε πράγματα προσβλητικά» (Video)

«Υπάρχουν πολλά που έχουν αλλαχτεί και προσπαθούν να πουν κάτι άλλο»

30 Αυγούστου 2022 14:10
Στον Άρειο Πάγο η Γεωργία Μπίκα: «Θα κάνω τα πάντα για να αποδείξω την αλήθεια - Το βούλευμα έγραφε πράγματα προσβλητικά» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στον Άρειο Πάγο προσφεύγει η Γεωργία Μπίκα, η 24χρονη που κατήγγειλε βιασμό στην Θεσσαλονίκη την Πρωτοχρονιά, σε σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, για να ανοίξει επί της ουσίας και πάλι η υπόθεση, πρέπει να γίνει αναίρεση στο βούλευμα που απαλλάσει από την κατηγορία τον άντρα που κατήγγγειλε για τον βιασμό της.

«Στο βούλευμα το οποίο πήρα στα χέρια μου έγραφαν πράγματα προσβλητικά και πρωτοφανή. Υπάρχουν πολλά που έχουν αλλαχτεί και προσπαθούν να πουν κάτι άλλο, προκειμένου να κλείσουν τη δική μου υπόθεση. Εγώ, όμως, με όσα στοιχεία έχω θα κάνω τα πάντα. Με σεβασμό. Γεωργία Μπικα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κοπέλα.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική πρόταση ήταν πολύ σκληρή για την καταγγελλουσα, καθώς κατέληγε στο συμπερασμα ότι έλεγε ψέματα για τον βιασμό της.

Περνά στην αντεπίθεση και πάλι η Γεωργία Μπίκα: «Θα φτάσω μέχρι τον Θεό για να αποδειχθεί η αλήθεια» (video)

Έτοιμη για όλα, έτοιμη να φθάσει μέχρι το τέλος είναι η Γεωργία Μπίκα μετά την απαλλαγή με βούλευμα του μοναδικού κατηγορούμενου, όπως είχε καταγγείλει, για το βιασμό της:

«Μέχρι τον άλλο κόσμο που θα φθάσουμε, θα δικαιωθούμε, δεν υπάρχει περίπτωση. Θα δικαιωθούμε γιατί έχουμε δίκιο και δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν. Θα πάμε στο Συμβούλιο Εφετών και μετά στο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και μετά στη Χάγη. Μέχρι τον Θεό, μέχρι τον άλλο κόσμο, δεν υπάρχει περίπτωση να δουν άσπρη μέρα. Μέχρι να βγει η αλήθεια», ανέφερε ο δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας.

Δείτε επίσης: Υπόθεση Γεωργίας Μπίκα: «Το πόρισμα των Γάλλων είναι εμπεριστατωμένο - Κάνει λόγο για βαριά μέθη» - Αποκαλύψεις από τον τεχνικό σύμβουλο της 24χρονης (Video)

Απαλλάσσεται με βούλευμα ο 27χρονος κατηγορούμενος για βιασμό της Γεωργίας Μπίκα

Απαλλακτικό είναι το βούλευμα για τον 27χρονο που καταγγέλθηκε από 24χρονη στη Θεσσαλονίκη για βιασμό, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου της πόλης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε, κάνει δεκτή την 60 σελίδων εισήγηση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κυριακής Κλιάμπα, η οποία, βασίζοντας το σκεπτικό της απαλλακτικής της πρότασης στο σύνολο των αποδεικτικών μέσων της δικογραφίας -και μεταξύ αυτών σε καταθέσεις μαρτύρων- αλλά και στα επιστημονικά αποτελέσματα των εξετάσεων από τα Εργαστήρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης και της Βέρνης, κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα όσα κατέθεσε η εγκαλούσα «αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη».

«Έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον», ανέφερε η εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα.

Οι δικαστές του Συμβουλίου, εκτός από την απαλλαγή του 27χρονου, επιβάλλουν στην καταγγέλλουσα τα δικαστικά έξοδα, υιοθετώντας και ως προς το σκέλος αυτό την εισαγγελική πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος αντιμετώπιζε το αδίκημα των «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας» και μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, όπου αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share