Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Συναγερμός Νίκου Καπραβέλου: «Το χειμώνα έρχεται 7ο κύμα κορωνοϊού» - Οι προϋποθέσεις για να ελεγχθεί (Video)

«Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είχε περίπου 2.000 νεκρούς»

30 Αυγούστου 2022 11:57
Συναγερμός Νίκου Καπραβέλου: «Το χειμώνα έρχεται 7ο κύμα κορωνοϊού» - Οι προϋποθέσεις για να ελεγχθεί (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο 7ο κύμα του κορωνοϊού που έρχεται το χειμώνα αναφέρθηκε ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, με τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να κλείνει με περίπου 2.000 νεκρούς. Παράλληλα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και τους φόβους για ένα νέο κύμα το φθινόπωρο.

«Η ανθρωπότητα στο πέρασμα των αιώνων έχει τρεις θανάσιμους εχθρούς: τον λιμό, την πείνα και τον πόλεμο. Και οι τρεις είναι πολύ κοντά μας. Κλείνει το καλοκαίρι με ένα 6ο κύμα, τα δεδομένα από τον ΕΟΔΥ είναι καλύτερα, άφησε όμως πίσω του 2.000 νεκρούς τον Ιούλιο και Αύγουστο, δεν είναι λίγοι. Είναι ένας πόλεμος. Το κέντρο βάρους των συνεπειών της πανδημίας έχει μετατοπιστεί στους ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα» είπε μιλώντας στο OPEN.

Ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε στις δύο προϋποθέσεις για να είναι το 7ο κύμα ελεγχόμενο. «Το 7ο κύμα έρχεται τον χειμώνα, η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Δύο είναι οι προϋποθέσεις για να είναι ελεγχόμενο: η πρώτη να μην εγκαταλείψουμε τα υγειονομικά μέτρα. Η δεύτερη είναι ότι είμαστε απροστάτευτοι, δεν υπάρχει η εμβολιαστική καμπάνια.

Έχουμε χαλάρωση υπερβολική που την πληρώνουμε. Η πολιτεία πρέπει να πάρει μέτρα για να αποτρέψουμε τις συνέπειες. Να δούμε ένα χειμώνα καλύτερο από τον προηγούμενο».

Όπως είπε κάποια μέτρα πρέπει να παραμείνουν και να εφαρμοστούν. «Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με ένα self test, με ένα rapid, να παραμείνουν οι μάσκες στους κλειστούς χώρους, στα μέσα μεταφοράς».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share