Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Δεν κάναμε κόντρα»: Καρέ καρέ η σύγκρουση δύο αυτοκινήτων στον Βόλο

Οι εικόνες και o ήχος από τα πλάνα είναι τρομακτικά

29 Αυγούστου 2022 10:17
«Δεν κάναμε κόντρα»:  Καρέ καρέ η σύγκρουση δύο αυτοκινήτων στον Βόλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Δεν κάναμε κόντρα», ισχυρίζεται ο συνοδηγός του κόκκινου αυτοκινήτου που έτρεχε σε δρόμο του Βόλου πλάι πλάι με ένα άλλο λευκό, με αποτέλεσμα να τρακάρουν και να σημειωθεί καραμπόλα 4 οχημάτων στο σημείο. Οι εικόνες, όμως, και ο ήχος από τα πλάνα είναι τρομακτικά.

Η καραμπόλα σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο (20.8.2022) στο κέντρο του Βόλου, όταν δύο αυτοκίνητα, που φαίνονται να κάνουν κόντρα, τράκαραν και συγκρούστηκαν με άλλα δύο, με αποτέλεσμα να γίνονται «κομμάτια» και να τραυματιστούν δύο άνθρωποι.

Ο συνοδηγός στο κόκκινο αυτοκίνητο και ο πατέρας του μιλούν αποκλειστικά στο LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ισχυριζόμενοι ότι «δεν κάναμε κόντρα». Όμως, η ανάλυση της εικόνας, οι εκτιμήσεις ειδικών για την ταχύτητα που είχαν αναπτύξει τα δύο αυτοκίνητα την στιγμή της σύγκρουσης, μαζί με τις εκτιμήσεις για μια κόντρα που φαίνεται να στήθηκε την τελευταία στιγμή, προκαλούν αίσθηση και γεννούν ερωτήματα.

«Φοβήθηκα, γιατί τρέχανε αίματα στα μούτρα και αυτά», δηλώνει ο συνοδηγός του κόκκινου αυτοκινήτου. «Δεν ήξερα τι είχα πάθει, απλά φοβήθηκα που είχα δει το παιδί κάτω πεσμένο, δεν κοιτούσα κάτι άλλο», προσθέτει.

Το τροχαίο σημειώθηκε στην κάθοδο της οδού Λαρίσης, στο ύψος της ΔΕΗ. Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν οι δύο οδηγοί να μεταφερθούν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο του Βόλου, ενώ τέσσερα συνολικά ΙΧ να υποστούν πολύ μεγάλες υλικές ζημιές.

Στο βίντεο φαίνονται όλα όσα έγιναν στα τελευταία μέτρα, όταν εμφανίζονται το κόκκινο και το λευκό αυτοκίνητο να τρέχουν σχεδόν πλάι πλάι, με το κόκκινο να κλείνει τον δρόμο, μέχρι το λευκό να πέσει πάνω σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Μάλιστα, βρίσκονται πάνω στη διακεκομμένη γραμμή του δρόμου και στα δεξιά της οθόνης βλέπουμε να έχει μπει μέσα κι ουσιαστικά να οδηγεί το αυτοκίνητο δίπλα του, πάνω σε αυτό που ήταν ακινητοποιημένο.

Εγκληματικό λάθος όμως κάνει και ο δεύτερος οδηγός, ο οποίος αν και είχε το χρόνο, δεν πάτησε φρένο για να αποφύγει τη σύγκρουση.

«Δεν κάναμε κόντρα, ήταν από πίσω μας, μας κυνηγούσε δηλαδή. Σε μια στιγμή, κοιτάω δεξιά και τον βλέπω δίπλα μου, με το που πάω να πω τι έγινε, γίνεται το μπαμ και έγινε ό,τι έγινε, δεν κατάλαβα τίποτα παραπάνω», εξηγεί ο συνοδηγός του αυτοκινήτου στο LIVE NEWS.

Όμως, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι τα δύο αυτοκίνητα έτρεχαν με 124 χιλιόμετρα την ώρα την στιγμή που αρχίζουν να καταγράφονται από την κάμερα ασφαλείας και μιλούν για μια κόντρα που φαίνεται να μην στήθηκε οργανωμένα.

Επίσης, εξηγούν ότι μέσα από το βίντεο φαίνεται σαν να συναντήθηκαν τυχαία στον δρόμο και ο ένας να προσπαθούσε να αποδείξει στον άλλο ότι έχει γρηγορότερο αυτοκίνητο.

Οι δύο οδηγοί μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας τους να μην εμπνέει ανησυχία.

Τα πράγματα στο σημείο θα μπορούσαν να ήταν ακόμα χειρότερα, καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγα δευτερόλεπτα πριν το ατύχημα περνούσε από το σημείο ένας ποδηλάτης που ευτυχώς είχε προλάβει να απομακρυνθεί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share