Σάββατο, 13 Απριλίου 2024

Ήπειρος: Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Ζίτσας για την κτηνωδία σε βάρος του γαϊδάρου - Επιμένει πως «πρόκειται για ατύχημα» (Video)

«Ο γάιδαρος είναι μια χαρά», υποστηρίζει ο ίδιος

28 Αυγούστου 2022 15:51
Ήπειρος: Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Ζίτσας για την κτηνωδία σε βάρος του γαϊδάρου - Επιμένει πως «πρόκειται για ατύχημα» (Video)
Φωτογραφία αριστερά: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας είναι ο πρωταγωνιστής της κτηνωδίας σε βάρος γαϊδάρου. Ο 63χρονος -που έσερνε με το αγροτικό του για ένα χιλιόμετρο το άτυχο ζώο υποβάλλοντας το σε απίστευτο βασανισμό- συνελήφθη στο σπίτι του και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξακολουθεί να υποστηρίζει πως δεν κακοποίησε το άτυχο ζώο που αιμορραγούσε και πως πρόκειται για ατύχημα. Υπενθυμίζεται ότι τον οδηγό σταμάτησαν ανάστατοι κάτοικοι του χωριού, που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του απίστευτου περιστατικού.

«Ο γάιδαρος είναι μια χαρά»

Πριν από τη σύλληψή του, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, υποστήριξε πως «ο γάιδαρος είναι μια χαρά δεν έπαθε τίποτα και απομακρύνθηκε σε παρακείμενο κτήμα».

Ωστόσο σε ανάρτησή του, το φιλοζωικό σωματείο Ιωαννίνων Κι.Δι.Ζω. μέλη του οποίου βρέθηκαν στο Γραμμένο, «ψάχναμε το δύστυχο ζώο για ώρες μήπως και σταθεί δυνατό να το σώσουμε.. Αντ΄αυτού βρήκαμε σπλάχνα από μεγάλο ζώο στην καρότσα του αγροτικού οχήματος να κατασπαράσσονται από πολλά εξαθλιωμένα σκυλιά έξω από τον στάβλο του».

«Να αποπεμφθεί άμεσα»

Η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ζίτσας εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το γεγονός αυτό, ζητά από την Δημοτική Αρχή την άμεση αποπομπή του αντιδημάρχου και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση την παρέμβασή της ώστε να αποπεμφθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

«Δηλώνουμε συγκλονισμένοι από τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την βάναυση συμπεριφορά Αντιδημάρχου του Δήμου Ζίτσας σε ζώο στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων.

Δεν μπορούμε ούτε καν να διανοηθούμε ότι έσερνε το ζωντανό (γάιδαρο) με το αγροτικό του αυτοκίνητο βασανίζοντας το απίστευτα γεμίζοντας τον δρόμο με αίματα από το βασανισμένο ζώο.

Εκφράζουμε την οργή μας και την αγανάκτηση γι αυτή την θηριωδία.

Συγχαίρουμε τους κατοίκους της Τ.Κ Γραμμένου και τα ΜΜΕ του Νομού μας για την δημοσιοποίηση του θέματος και την ευαισθητοποίηση τους. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητες.

Απαιτούμε άμεσα:

• Την περίθαλψη του ζώου από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πλήρη ενημέρωση για την τύχη του.

• Από το Δήμαρχο Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκο την άμεση αποπομπή του συγκεκριμένου αυτοδιοικητικού «ανθρώπου» από την θέση του Αντιδημάρχου Ζίτσας.

• Από τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης και τoν κ. Δημάρχο την διαγραφή του από την Δημοτική τους ομάδα.

• Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να πράξει τα δέοντα για την αποπομπή του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας και βέβαια

• Από τη δικαιοσύνη την άμεση παρέμβαση.

Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε κωλυσιεργία για τις συνέπειες της παραπάνω θηριωδίας τόσο από την Δημοτική αρχή και τον κ. Δήμαρχο, αλλά και από όλους τους αρμόδιους φορείς, θεωρείται προσπάθεια συγκάλυψης της αποτρόπαιας πράξης και τους καθιστά συμμέτοχους.

Ο τόπος μας αξίζει μια καλύτερη τύχη με Ανθρώπους στη διοίκηση του Δήμου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share