Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

24χρονη έπεσε θύμα απάτης μέσω αγγελίας ενοικίασης σπιτιού - Πώς την «πάτησε»

Χρειάζεται τεράστια προσοχή από όλους

28 Αυγούστου 2022 14:37
24χρονη έπεσε θύμα απάτης μέσω αγγελίας ενοικίασης σπιτιού - Πώς την «πάτησε»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θύμα απάτης έπεσε μια 24χρονη στην Αλεξανδρούπολη από επιτήδειους μέσω αγγελίας για ενοικίαση σπιτιού, που είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα.

Έρευνες διεξάγουν αστυνομικοί για την ταυτοποίηση αγνώστου μέχρι στιγμής ατόμου (γυναίκας σύμφωνα με τη διεύθυνση του email) το οποίο εξαπάτησε την 24χρονη στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με την αστυνομία, η παθούσα εντόπσε την αγγελία για ενοικίαση σπιτιού σε πόλη του εξωτερικού και επικοινώνησε μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το εν λόγω άτομο κατάφερε με διάφορα προσχήματα να πείσει την παθούσα να πραγματοποιήσει ηλεκτρονικά κατάθεση χρηματικού ποσού 1.400 ευρώ ως προκαταβολή και εγγύηση για την υποτιθέμενη ενοικίαση, χωρίς αυτή ουδέποτε να πραγματοποιηθεί. Το περιστατικό συνέβη την 1η Αυγούστου. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

«Καπνός» σε δευτερόλεπτα PIN και χρήματα: Τεράστια προσοχή για τη νέα μεγάλη απάτη στα ΑΤΜ

απατη-αγγελια-αλεξανδρουπολη-θυμα-28-8

Η νέα απάτη που αφορά στα ΑΤΜ κάνει το γύρο του διαδικτύου. Δείτε ποια είναι η νέα τακτική για να σας κλέβουν pin και χρήματα. Πόσο ασφαλείς αισθάνεστε όταν βγάζετε χρήματα από την τράπεζά σας;

Κάμερα ασφαλείας σε τράπεζα της Αγγλίας κατέγραψε κλοπές. Και μάλιστα τα κόλπα που χρησιμοποιούν συμμορίες κυρίως από την πρώην Ανατολική Ευρώπη για να κλέψουν χρήματα από ανθρώπους που κάνουν ανάληψη από ATM. Στην Αγγλία οι πελάτες ΑΤΜ βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα απατών.

Δείτε με την ευκαιρία: Έτσι κλέβουν τα PIN από τις κάρτες σας στα ATM - Βίντεο ντοκουμέντο

Σε λίγα λεφτά χάνουν όχι μόνο τα μετρητά που βγάζουν από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, τους αδειάζουν και τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Μάλιστα η Barclays δημοσιοποίησε βίντεο που δημιούργησε με βάση υλικό από κάμερες ασφαλείας. Στόχος είναι να προετοιμάσει τους πελάτες της για το τι μπορεί να τους συμβεί ενώ κάνουν ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ.

Ενώ ο πελάτης της τράπεζας περιμένει να βγάλει χρήματα από το ΑΤΜ, μία άγνωστη γυναίκα κάθεται ακριβώς πίσω του. Παρακολουθεί την ώρα που αυτός γράφει το pin του. Τότε η γυναίκα αυτή δημιουργεί αντιπερισπασμό, πετώντας κάτω κάποια χρήματα. Ο πελάτης γυρνά να την βοηθήσει όμως άλλος άνδρας που στέκεται δίπλα από το ΑΤΜ παίρνει την πιστωτική του κάρτα και βάζει στην θέση της μία ψεύτικη.

Όταν το θύμα γυρνά παίρνει την ψεύτικη κάρτα και φεύγει, αφήνοντας την δική του στα χέρια του δράστη. Τελικά η γυναίκα, αφού έχει παρατηρήσει το pin του πελάτη, έχει μαζί με τον συνεργό της και την κάρτα, μπορώντας πια να σηκώνει όσα λεφτά θέλει. Οι απάτες μπροστά από ΑΤΜ στη Μεγάλη Βρετανία έχουν σημειώσει άνοδο 50% των τελευταίο χρόνο.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share