Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ασπρόπυργος: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από διάρρηξη - Συλλήψεις και ένας τραυματίας

Η ΕΛΑΣ καταδίωξε συμμορία Ρομά, ύστερα από σήμα που έλαβε για διάρρηξη σε κατοικία

27 Αυγούστου 2022 14:41
Ασπρόπυργος: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από διάρρηξη - Συλλήψεις και ένας τραυματίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια σφοδρή σύγκρουση κατέληξε η κινηματογραφική καταδίωξη αυτοκινήτου μιας παρέας Ρομά από περιπολικό της αστυνομίας όταν οι άνδρες της ΕΛΑΣ έκαναν σήμα στο αυτοκίνητο των Ρομά να σταματήσει, αλλά αυτοί ανέπτυξαν ταχύτητα για να ξεφύγουν.

Στη διάρκεια της καταδίωξης, το αυτοκίνητο των Ρομά (ένα SUV) ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και συγκρούστηκε με ένα ΙΧ που οδηγούσε ένας ηλικιωμένος, ο οποίος και τραυματίστηκε. Νωρίτερα, οι τέσσερις Ρομά είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν ένα σπίτι στην περιοχή της Ζωφριάς. Μόλις ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς επιχείρησαν να διαφύγουν με το ασημί τζιπ.

Ακολούθησε καταδίωξη στα γύρω στενά με τους κακοποιούς να διαφεύγουν κινούμενοι επί της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου με κατεύθυνση προς Ασπρόπυργο. Ωστόσο, στο ύψος του περιφερειακού του Αιγάλεω συγκρούστηκαν σφοδρά με ένα ΙΧ στο οποίο επέβαινε ένας ηλικιωμένος.

καταδιωξη-αστυνομια-ρομα-27-8

Από το ατύχημα τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός του αυτοκινήτου, ενώ οι διαρρήκτες βγήκαν από το όχημά τους και άρχισαν να τρέχουν προς τα χωράφια. Οι αστυνομικοί που τους καταδίωκαν τους ακολούθησαν και κατάφεραν να συλλάβουν τα τρία από τα τέσσερα άτομα. Στην περιοχή βρίσκεται κλιμακίο της Ασφάλειας που διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του τέταρτου κακοποιού.

Πηγή: protothema.gr

Διπλό φονικό στην Αίγινα: Πώς η Ασφάλεια Αττικής έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης - Τον 36χρονο πρόδωσε DNA που βρέθηκε σε σκούφο

Συνελήφθη στη Μάλτα 36χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για το διπλό στυγερό έγκλημα στην Αίγινα το 2015, όπου έκαψε ζωντανούς μέσα στο σπίτι τους, μία γυναίκα με τον ανιψιό της, με κίνητρο τη ληστεία.

Το DNA του φερόμενου δράστη που βρήκαν οι ερευνητές της αστυνομίας σε έναν σκούφο, μέσα στο σπίτι, στην Αίγινα, βοήθησε την Ασφάλεια Αττικής να εξιχνιάσει το διπλό έγκλημα. Ο αλλοδαπός άνδρας συνελήφθη μετά από επτά χρόνια στη Μάλτα καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ελληνικών αρχών.

Το φρικτό έγκλημα είχε σημειωθεί στις 30 Νοεμβρίου του 2015 όταν ο συλληφθείς με τη βοήθεια κι άλλων συνεργών του είχαν εισβάλει στο σπίτι στο ηλικιωμένης ιδιοκτήτριας σπάζοντας με πέτρα το τζάμι από το παράθυρο, ξυλοκόπησαν την ηλικιωμένη και τον ανιψιό της προκειμένου να τους αποκαλύψουν που έκρυβαν 800.000 ευρώ.

Όταν έχασαν τις αισθήσεις τους τούς μετέφεραν σε ένα δωμάτιο κι αφού τους σκέπασαν με ρούχα τους έκαψαν ζωντανούς. Τα απανθρακωμένα πτώματα βρήκαν οι πυροσβέστες όταν έσβησαν τη φωτιά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share