Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Κοζάνη: Κινητοποίηση του Στρατού - Βρέθηκαν χειροβομβίδες του Β' Παγκοσμίου σε σεντούκι

Έκαναν εργασίες στο σπίτι και δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που βρήκαν

27 Αυγούστου 2022 14:08
Συναγερμός στην Κοζάνη: Κινητοποίηση του Στρατού - Βρέθηκαν χειροβομβίδες του Β' Παγκοσμίου σε σεντούκι
Φωτογραφία αρχείου: ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν άτομα που έκαναν εργασίες σε σπίτι, στα Λεύκαρα Σερβίων αφού βρήκαν χειροβομβίδες σε σεντούκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia το περιστατικό έγινε την Πέμπτη το πρωί, όταν εργάτες που εκτελούσαν εργασίες σε παλαιό σπίτι, μαζί με τον ιδιοκτήτη, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι σε ένα παλαιό σεντούκι, στη στέγη του οικήματος, βρίσκονταν παλαιές χειροβομβίδες, με τη χρονολογία τους να υπολογίζεται κοντά στα χρόνια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Ειδικότερα, εντοπίστηκαν 5 πεπαλαιωμένες χειροβομβίδες και 32 πεπαλαιωμένα φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου.

Οι εργάτες ενημέρωσαν την αστυνομία, η οποία, με τη σειρά της, ειδοποίησε τον στρατό, κλιμάκιο του στρατού το οποίο ανέλαβε να μεταφέρει με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα τα παλαιά πυρομαχικά-χειροβομβίδες σε απομακρυσμένη περιοχή. Εκεί έγινε η εξουδετέρωσή τους με ασφάλεια.

ελληνικοσ-στρατοσ-χειροβομβιδεσ-κοζανη-27-8
Φωτογραφία αρχείου: ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI

Ιωάννινα: Κακόγουστη φάρσα με αποστολή εντύπων για… επιστράτευση - Τα λάθη που «ξεσκέπασαν» την απάτη

Τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την τουρκική προκλητικότητα προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν κάποιοι στα Ιωάννινα για να στήσουν μία φάρσα, στέλνοντας χαρτιά για επιστράτευση.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, ως αποστολέας φέρεται η «Στρατολογική Υπηρεσία Ηπείρου» με τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση, ενώ ως αποδέκτες είναι όλοι οι άντρες ηλικίας 18-45 ετών.

Δείτε επίσης: Τι ισχύει σε περίπτωση επιστράτευσης - Ποιες ηλικίες καλούνται

Έπειτα από το αρχικό σοκ, τα πράγματα άρχιζαν να ξεκαθαρίζουν ότι πρόκειται για απάτη, καθώς ζητούνταν δήλωση κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων, ενώ για το ναυτικό υπήρχε αναφορά για παρουσίαση στο κοντινότερο κέντρο στο… νησί των Ιωαννίνων. Για το συμβάν έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία, η οποία διεξάγει την δική της έρευνα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share