Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Νέες αποκαλύψεις για τον 70χρονο στο Αλεποχώρι: «Ήταν νόμιμο το όπλο του», λέει ο δικηγόρος του - Ποια εικόνα παρουσιάζουν οι γείτονες (video)

Κρικετός: «Σε καμία περίπτωση δεν πυροβολούμε»

27 Αυγούστου 2022 12:18
Νέες αποκαλύψεις για τον 70χρονο στο Αλεποχώρι: «Ήταν νόμιμο το όπλο του», λέει ο δικηγόρος του - Ποια εικόνα παρουσιάζουν οι γείτονες (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EYROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο παιδιά τραυματίστηκαν από τα πυρά 70χρονου στο Αλεποχώρι όταν ενώ έπαιζαν το παιχνίδι «Θάρρος ή Αλήθεια» μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του και εκείνος πυροβόλησε περισσότερες από μία φορές με καραμπίνα.

Σε βάρος του 70χρονου ασκήθηκε την Παρασκευή ποινική δίωξη, για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή από την η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Όπως έχει γίνει γνωστό ο ένας ανήλικος έχει τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι και ο άλλος στο πόδι και στο μάτι.

Το δεύτερο παιδί είναι πιο σοβαρά και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί που συνέλαβαν το δράστη εντόπισαν δύο όπλα στην κατοχή του.

Διαβάστε επίσης: Αλεποχώρι: Αυτός είναι ο 70χρονος που πυροβόλησε τα ανήλικα παιδιά που μπήκαν στην αυλή του - «Περίεργος τύπος» λένε οι γείτονες (Video)

Τι ισχυρίζεται ο 70χρονος

Μιλώντας στην εκπομπή του OPEN «Τώρα Μαζί», ο δικηγόρος του 70χρονου κύριος Γιάννης Γλύκας σημείωσε ότι ο άνδρας δεν πυροβόλησε ευθέως τα παιδιά. «Ο άνθρωπος αυτός που είναι και καρδιοπαθής έχει δεχθεί επανειλημμένα επιθέσεις στο παρελθόν στον χώρο της δικής του ιδιοκτησίας και αφού κατάλαβε ότι κάποιοι είχαν περάσει στις 2:30 τη νύχτα έναν τρίμετρο φράχτη, χωρίς καθόλου φωτισμό και άκουσε θορύβους όχι από δύο ή τέσσερα παιδιά, αλλά από πολλά παραπάνω που έκαναν έντονο θόρυβο», σημείωσε αρχικά ο δικηγόρος και εν συνεχεία αναφέρθηκε στους πυροβολισμούς.

«Βγήκε με την καραμπίνα του, την οποία κατέχει με νόμιμη άδεια, εντός της ιδιοκτησίας του και δεν πυροβόλησε παιδιά που έβλεπε. Αυτό που έβλεπε ήταν μόνο σκιές καθώς δεν υπήρχε φωτισμός αλλά ούτε η απαραίτητη αστυνόμευση.

Είδε δύο σκιές αλλά δεν πυροβόλησε και των σκιών. Επίσης, οι δύο ανήλικοι που είδε και δεν τους χτύπησε είναι μετέφηβοι γύρω στα 17 και δεν μπορούσε να καταλάβει μέσα στη νύχτα ότι ήταν παιδιά. Δεν πυροβόλησε αυτές τις σκιές που είδε αλλά μέσα στις φυλλωσιές, όπου ήταν κρυμμένοι οι δύο ανήλικοι που δεν τους είχε δει».

Εικόνα «ιδιότροπου» ανθρώπου παρουσιάζουν οι γείτονες

Ο δικηγόρος σημείωσε επίσης, ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους ανθρώπους της περιοχής και παράλληλα ένας επιχειρηματίας με μεγάλη διαδρομή.

Από την πλευρά τους, γείτονες παρουσιάζουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα για τον άνδρα χαρακτηρίζοντάς τον ως «προβληματικό και ιδιαίτερο» και περιγράφοντας σειρά από περιστατικά που είχαν προκαλέσει ανησυχία στη γειτονιά.

Ο άνδρας έμενε σε σπίτι το οποίο έχτιζε ο ίδιος με πέτρες από την παραλία του Αλεποχωρίου, το οποίο παραπέμπει σε μεσαιωνικές κατασκευές, ενώ είχε τοποθετήσει πάνω του ακόμα και οικόσημο. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι για την συγκεκριμένη κατασκευή έχει εκδοθεί απόφαση κατεδάφισης λόγω επικινδυνότητας.

Άλλοι σημειώνουν ότι ο 70χρονος φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα αλκοολισμού και να είχε στο παρελθόν ενδοοικογενειακά περιστατικά. Η γυναίκα του μαζί με τα παιδιά τους έχουν φύγει εδώ και χρόνια από το σπίτι. Την ίδια ώρα αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 70χρονος δεν είχε καταγγείλει κανένα περιστατικό για ενοχλήσεις στο σπίτι του το προηγούμενο διάστημα.

Κρικετός: Σε καμία περίπτωση δεν πυροβολούμε

Μιλώντας στην εκπομπή του OPEN ο Γενικός Γραμματέας των αστυνομικών υπαλλήλων δυτικής Αττικής κύριος Σπήλιος Κρικετος, σημείωσε ότι ακόμα και ελλιπής αστυνόμευση να υπήρχε δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση να πυροβολούμε. «Τα όπλα σκοτώνουν.

Αν είναι σκοτάδι και δεν βλέπεις πού πυροβολείς.. δεν πυροβολείς. Φανταστείτε να είχε το περιστατικό μία τραγική κατάληξη.. τι θα συζητούσαμε σήμερα. Το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν πυροβολούμε γιατί μπορεί να αφαιρέσουμε ζωή».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share