Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θάνατος δοκίμου στο Πολεμικό Ναυτικό: Οι λόγοι που αργεί η νεκροψία της 19χρονης Θάλειας – Το μοιραίο γεύμα και η τοξική ουσία που βρέθηκε στο αίμα της (video)

Εξακολουθεί να αναζητά απαντήσεις η οικογένεια της άτυχης κοπέλας

27 Αυγούστου 2022 11:45
Θάνατος δοκίμου στο Πολεμικό Ναυτικό: Οι λόγοι που αργεί η νεκροψία της 19χρονης Θάλειας – Το μοιραίο γεύμα και η τοξική ουσία που βρέθηκε στο αίμα της (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολεμικό Ναυτικό: Με αγωνία περιμένει τις απαντήσεις για τα ακριβή αίτια του ξαφνικού θανάτου της, η οικογένεια της 19χρονης Θάλειας.

Δείτε επίσης: Θάνατος 19χρονης δοκίμου στο Πολεμικό Ναυτικό: Ξέσπασε ο πατέρας της - «Κανένα από τα σενάρια που ακούγονται...» (Video)

Η άτυχη δόκιμος πέθανε ξαφνικά κατά το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι της με το Πολεμικό Ναυτικό, με τις έρευνες των Αρχών να στρέφονται προς μια κατεύθυνση. Οι γονείς της 19χρονης βρίσκονται στη Νάπολη της Ιταλίας, περιμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων, αλλά και την επιτροφή της σορού της κόρης τους στην Ελλάδα.

Η αγωνία τους έχει χτυπήσει “κόκκινο”, καθώς η νεκροψία – νεκροτομή της 19χρονης ναυτικής δοκίμου, εξαιτίας γραφειοκρατικών ζητημάτων. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, η νεκροψία – νεκροτομή θα γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και πιθανότατα την Τρίτη. Πάντως, τα αποτελέσματα θα αργήσουν αρκετά να βγουν.

“Η κατάστασή της Θάλειας επιδεινώθηκε πάρα πολύ γρήγορα. Στις 23 Αυγούστου, πήραν τηλέφωνο οι γιατροί τους γονείς της και τους είπαν ότι έχει ανεβάσει πυρετό. Μετά έβγαλε το εξάνθημα στο πόδι και αμέσως έπαθε σηψαιμία. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, τη διασωλήνωσαν και μετά ενημέρωσαν τους γονείς” είπε στον ΑΝΤ1 συγγενής της άτυχης κοπέλας.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στο αίμα της κοπέλας ανιχνεύθηκε τοξική ουσία, που πιθανόν οδήγησε τον οργανισμό της σε κατάρρευση και τελικά της στοίχισε τη ζωή.

Το μοιραίο γεύμα και η τοξική ουσία στο αίμα της

Γίνεται προσπάθεια να χυθεί φως στις συνθήκες για τις οποίες ένα πολεμικό πλοίο ελληνικής σημαίας αγκυροβόλησε στον κόλπο της Νάπολης, αργά το βράδυ της Τρίτης. Τη νύχτα μια 19χρονη δόκιμη στρατιωτικός μεταφέρθηκε κατεπειγόντως στο Νοσοκομείο Πολεμικού Ναυτικού, όπου λίγες ώρες αργότερα έχασε τη ζωή της. Υπήρχε το ενδεχόμενο η κοπέλα να είναι θετική στον κορωνοϊο, αλλά το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε με το που έφτασε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο δεν απέδειξε την θετικότητα στον ιό” ανέφερε η ιταλική τηλεόραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη πριν από 10 μέρες είχε νοσήσει με κορωνοϊό, ενώ ήταν πάνω στο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης “Προμηθεύς”. Όταν βγήκε αρνητική στον κορωνοϊό βγήκε και από την απομόνωση και πιάνοντας λιμάνι στην Τυνησία την Παρασκευή 19 Αυγούστου βγήκε με τους 158 φοιτητές της Σχολής Ναυτικής Δοκίμων συμφοιτητές της να φάνε.

Τα όσα έκαναν και κυρίως όσο έφαγαν οι φοιτητές από 18 έως 21 Αυγούστου στο λιμάνι Λάγκουλετ έχουν μπει στο “μικροσκόπιο” των γιατρών, για να βρεθεί η άκρη του νήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Θάλεια γευμάτισε μαζί με άλλους συμφοιτητές της σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας fast food. Έτσι, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι αυτό της δηλητηρίασης, αφού ακόμα δύο σπουδαστές παρουσίασαν παρόμοια συμπτώματα.

Ευτυχώς, οι δύο αυτοί σπουδαστές πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο της Νάπολης, στο οποίο είχαν εισαχθεί, και επέστρεψαν αεροπορικώς στην Ελλάδα, με το “Προμηθεύς” να αναμένεται να καταπλεύσει στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας την Κυριακή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share