Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κλείνουν σταθμοί του Μετρό το Σαββατοκύριακο! Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 27–28 Αυγούστου - Δείτε αναλυτικά

25 Αυγούστου 2022 11:50
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό το Σαββατοκύριακο! Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ στη Γραμμή 3 του Μετρό το Σαββατοκύριακο 27 -28 Αυγούστου, στο πλαίσιο της επικείμενης λειτουργίας της επέκτασης της Γραμμής προς Πειραιά.

Ειδικότερα η ΣΤΑ.ΣΥ. με ανακοίνωσή της ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 27 & 28/08/2022, οι σταθμοί του Μετρό «ΝΙΚΑΙΑ», «ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ» και «ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ» θα παραμείνουν κλειστοί και η Γραμμή 3 θα λειτουργεί στο τμήμα «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 3 του Μετρό τίθενται σε ισχύ, λόγω της διενέργειας δυναμικών δοκιμών από τον επίσταθμο Αγ. Μαρίνας μέχρι το Δημοτικό Θέατρο, στο πλαίσιο της επικείμενης λειτουργίας της επέκτασης της Γραμμής προς Πειραιά.

Οι επιβάτες κατά τα παραπάνω χρονικά διαστήματα θα εξυπηρετούνται στο τμήμα Αγ. Μαρίνα – Νίκαια από την προσωρινή λεωφορειακή γραμμή «Χ50 Αγ. Μαρίνα – Νίκαια», στη δημιουργία της οποίας προχωρά ο ΟΑΣΑ.

Κλείνουν σταθμοί του Μετρό το Σαββατοκύριακο

Οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά για τους χρόνους διέλευσης των αεροδρομιακών συρμών από κάθε σταθμό, καθώς και για τα πρώτα και τελευταία δρομολόγια στην ιστοσελίδα της ΣΤΑ.ΣΥ. (www.stasy.gr).

Μετρό: Γουδή-Κυψέλη σε 13 λεπτά με τη Γραμμή 4 - Πότε θα λειτουργήσει

Μετρό: «Με τη Γραμμή 4 οι πολίτες θα πηγαίνουν από Γουδή στην Κυψέλη σε 13 λεπτά & από Άλσος Βεΐκου στα Εξάρχεια σε 7 λεπτά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε ανάρτησή του στο Twitter. Ενώ, μια νέα γραμμή Μετρό που θα ενώνει το Θησείο με το Φάληρο και το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» αναμένεται να αποκτήσει η Αθήνα.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στις εργασίες του μετρό και σημείωσε: «#Με_σχέδιο το εργοτάξιο από φθινόπωρο θα δουλεύει 24/7, υπόγεια πλέον ώστε αρχές του 2023 να έχουν ανοιχθεί τα πρώτα μέτρα σήραγγας. @karamanlis_k @karagiannisgior».

Η σύμβαση για την κατασκευή του Α’ Τμήματος της Νέας Γραμμής 4 (Άλσος Βεΐκου-Γουδή) υπεγράφη στις 22 Ιουνίου 2021, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα στις 29 Μαρτίου 2021, υπεγράφη και η αντίστοιχη σύμβαση για τις πρόδρομες εργασίες, που βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο αποτελείται από δεκαπέντε (15) νέους υπόγειους σταθμούς: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή, καθώς και εννέα (9) ενδιάμεσα ή/και τερματικά φρέατα, μήκους περίπου 13 χλμ. σήραγγας, με συμβατικό τίμημα 1,2 δισ. ευρώ και χρόνο ολοκλήρωσης για το σύνολο του έργου τα 8 έτη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share