Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χαϊδάρι: Αγριογούρουνα στη Λεωφόρο Αθηνών απειλούν με ατυχήματα τους οδηγούς (video)

Τοποθετήθηκαν οι πρώτες προειδοποιητικές πινακίδες για αγριογούρουνα στη Λ. Αθηνών

24 Αυγούστου 2022 21:25
Χαϊδάρι: Αγριογούρουνα στη Λεωφόρο Αθηνών απειλούν με ατυχήματα τους οδηγούς (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα... αθηναϊκά αγριογούρουνα είναι γεγονός! Μετά την Κηφισιά, την Πεντέλη, τον Διόνυσο, το Ντράφι και άλλες περιοχές της Αττική, τα αγριογούρουνα κάνουν πια συχνές εμφανίσεις και στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς τα προβλήματα στην οδική ασφάλεια και τη δημόσια υγεία, καθώς τα οικιακά απορρίμματα που βρίσκονται εκτός των κάδων γίνονται μέρος της διατροφής τους.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στο Κιλκίς: Πατέρας 5 παιδιών ο οδηγός που σκοτώθηκε! Τραγικές ιστορίες πίσω από το θανατηφόρο τροχαίο με τα αγριογούρουνα (Video)

Μάλιστα, τα τελευταία 24ωρα τα αγριογούρουνα έχουν βρει καταφύγιο στο άλσος κοντά στη Μονή Δαφνίου στο Χαϊδάρι και κατά την αναζήτηση της τροφής τους φτάνουν συχνά ακόμη και έως την Λεωφόρο Αθηνών. Οι οδηγοί μειώνουν ταχύτητα και είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου για να έχουν περιθώρια αντίδρασης όταν κάποιο από τα αγριογούρουνα επιχειρεί να διασχίσει την άσφαλτο!

Τα ατυχήματα με αγριογούρουνα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα είναι πολλά, και κάποια από αυτά θανατηφόρα, όπως πρόσφατα στο Κιλκίς, καθώς η αύξηση του πληθυσμού τους ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές, τα φέρνει ακόμα και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Ετσι, στη λεωφόρο Αθηνών τοποθετήθηκαν οι πρώτες προειδοποιητικές πινακίδες για τη διέλευση αγριογούρουνων στην Αττική. Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Ιεράς Μονής Δαφνίου (Δήμος Χαϊδαρίου) οι τρεις προειδοποιητικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί ενημερώνουν τους οδηγούς στο ρεύμα προς Αθήνα, μέχρι και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share