Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κρήτη: "Οι Γερμανοί άρχισαν να γρονθοκοπούν τον 38χρονο" - Νέα πυρά του συνηγόρου του (video)

Όλα όσα υποστήριξε ο δικηγόρος του 38χρονου Κρητικού

24 Αυγούστου 2022 16:52
Κρήτη:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά και τη σύλληψη των αδελφών που μετέτρεψαν τις διακοπές τους στη Κρήτη σε εφιάλτη, η οικογένεια των Γερμανών τουριστών αισθάνονται ασφαλείς.

«Νιώθουμε ανακούφιση, επειδή είναι ένα μέτρο ασφαλείας για εμάς, για να βγούμε έξω, θα νοικιάσουμε μηχανάκια να κάνουμε τις διακοπές μας, αλλά είναι ένα μέτρο ασφαλείας και για την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους που ζουν στην Κρήτη».

Την Παρασκευή στις 12μιση το μεσημέρι ο 38χρονος κρητικός που αρνείται τις κατηγορίες, αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ενώ σε βάρος του 36χρονου αδελφού του ασκήθηκαν διώξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφέθηκε ελεύθερος.

Καρέ – καρέ η επίθεση

Το μαύρο αγροτικό των δύο κρητικών εμβολίζει το λευκό αυτοκίνητο των Γερμανών τουριστών στο Πέραμα του Μυλοποτάμου, το οποίο με τη σειρά του τρακάρει άλλο όχημα στο αντίθετο ρεύμα.

Ο Γερμανός οδηγός βάζει όπισθεν και προσπαθεί να απομακρυνθεί από τους κρητικούς. Δεν υπάρχει όμως δίοδος διαφυγής. Εγκλωβίζονται. Τα δύο αδέλφια στο αγροτικό είναι αποφασισμένα να μην αφήσουν τους Γερμανούς να ξεφύγουν.

Βάζουν κι εκείνοι όπισθεν και με ταχύτητα, καβαλάνε στην κυριολεξία το καπό του αυτοκινήτου των τουριστών.

Ακολουθεί πανικός. Περαστικοί βάζουν τις φωνές. Άλλοι πέφτουν πάνω στο αγροτικό προσπαθώντας μάταια να σταματήσουν τον οδηγό του. Το αυτοκίνητο με τους Γερμανούς τουρίστες βρίσκει χώρο και φεύγει ευθεία.

«Με προβληματίζει το πόσο επισφαλής είναι οι υποδομές. Το μόνο που θέλω να ξέρω είναι ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη σε αυτούς τους δύο άνδρες, ειδικά σε αυτόν που μας επιτέθηκε με μαχαίρι. Θέλω μόνο να τον δω στη φυλακή».

Το αυτοκίνητο των Γερμανών είναι σχεδόν διαλυμένο απ’ όλες τις μεριές.

Η τρελή καταδίωξη

Οι εικόνες μαρτυρούν την περιπέτεια των Γερμανών στο νησί της Κρήτης. Νωρίτερα, οι δύο κρητικοί φέρονται να τους καταδίωξαν, προσπαθώντας να τους πετάξουν από τον δρόμο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γερμανός οδηγός έκανε σήμα να σταματήσει το αυτοκίνητο των κρητικών και ύστερα ζήτησε τα στοιχεία τους. Ο Έλληνας συνοδηγός φέρεται να χτύπησε πρώτα τον ένα Γερμανό και ακολούθησε καυγάς.

Ισχυρίζονται μάλιστα, ότι ο οδηγός του αγροτικού έβγαλε μαχαίρι και τους απείλησε.

«Ήταν σαν σε ταινία δράσης. Δεν μπορείς να περιγράψεις πόσο τρομακτικό και αληθινό ήταν. Απειλητικό για τη ζωή μας, βλέποντάς τον να με πλησιάζει με το μαχαίρι. Και βλέποντας την αδελφή μου να κλαίει, ενστικτωδώς προσπαθείς να την προστατεύσεις. Στην πραγματικότητα δεν μπορείς να κάνεις πολλά αν δεις μαχαίρι».

Οι φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του 36χρονου κατηγορούμενου, να ποζάρει δίπλα σε καλάσνικοφ, έχουν βρεθεί επίσης στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συγκεκριμένος έχει αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους καθώς έχει απασχολήσει αρκετές φορές για υποθέσεις ναρκωτικών.

«Παράνομη η προβολή του βίντεο»

Μιλώντας, σε έντονο τόνο, στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Διονύσης Βέρρας, δικηγόρος 38χρονου, υποστηρίζει πως το βίντεο που δείχνει τη σύγκρουση των δύο αυτοκινήτων παρανόμως έχει προβληθεί.

«Εμείς δεν έχουμε το βίντεο στα χέρια μας. Η προβολή του είναι παράνομη, αποτελεί μέρος της δικογραφίας. Τα προσωπικά δεδομένα τα έχετε κάνει σουρωτήρι. Αυτές οι εικόνες που εμφανίζετε, δεν σχετίζονται με κανέναν κατηγορούμενο με τα όπλα. Ποιο ανόητο πλάσμα βρήκε αυτές τις φωτογραφίες δεν ξέρω».

Όπως ο ίδιος σημειώνει, «το βίντεο δείχνει την τελευταία φάση του περιστατικού».

«Είναι μια άσχημη στιγμή, είναι καταδικαστέο αυτό. Πριν όμως έχει προηγηθεί ότι οι Γερμανοί έχουν καταδιώξει το αυτοκίνητο».

Σύμφωνα με τον κ. Βέρρα, κατά την προσπέραση των Ελλήνων στους Γερμανούς, οι δεύτεροι νόμιζαν ότι το αυτοκίνητό τους χτυπήθηκε με αποτέλεσμα να καταδιώξουν το αμάξι των Κρητικών.

Τότε, οι Γερμανοί έκλεισαν τον δρόμο στους Έλληνες, με τον δικηγόρο του 38χρονου να λέει πως ένας από τους Γερμανούς κατέβηκε από το αμάξι και άρχισε να γρονθοκοπεί τον 38χρονο.

«Άρχισε να τον γρονθοκοπεί μέσα στο αυτοκίνητο. Του έχει στραπατσάρει το πρόσωπο ολόκληρο. Κανένας από τους Γερμανούς δε έχει σωματικές βλάβες».

Όπως υποστήριξε ο συνήγορος του Κρητικού, το περιστατικό έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις από όσο θα έπρεπε, επειδή συμμετέχοντες ήταν τουρίστες.

«Αν ήταν Έλληνες, δεν θα ασχολούνταν κανείς», κατέληξε.

TAGS
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share