Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (23/8)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

23 Αυγούστου 2022 07:42
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (23/8)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Τρίτη 23/8! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή του Open "Ώρα Ελλάδος". Ενώ, συνελήφθησαν οι δύο «νταήδες» που επιτέθηκαν στους Γερμανούς τουρίστες στο Μυλοπόταμο Κρήτης

Καιρός σήμερα 23/8: Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές, κεραυνούς και χαλάζι! Πού θα «χτυπήσουν» - Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου & Κλέαρχου Μαρουσάκη (Video)

Άστατος με βροχές και καταιγίδες θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη 23 Αυγούστου, ενώ μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδείξουμε και τις επόμενες ημέρες, για έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως προειδοποίησαν τόσο ο Σάκης Αρναούτογλου όσο και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σάκης Αρναούτογλου: «Προσοχή στα κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα»

Καταιγίδες σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα την Παρασκευή, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει χθες έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες, με τον Σάκη Αρναούτογλου να ενημερώνει μέσω της σελίδας του στο Facebook ότι «τo καλοκαιράκι επιστρέφει μετά τις 26 Αυγούστου».

«Μέχρι τότε λίγο προσοχή στα κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα!», τονίζει ακόμη.

Σε προηγούμενη ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου τόνιζε πως «τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν αρκετές περιοχές της χώρας (στεριά, ακόμα και νησιά και κυρίως οι Σποράδες, η Αττική αλλά δυστυχώς και οι πυρόπληκτες περιοχές) να δέχονται έντονα καιρικά φαινόμενα κι αυτό κατά διαστήματα (όχι όλη την ημέρα) από σήμερα (σ.σ. χθες) και μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, ίσως και πιο τοπικά και την Παρασκευή!

Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από τα αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος υπάρχει και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ακόμα και για το σχηματισμό σιφώνων!

Σε κάθε περίπτωση και για καλό και για κακό, κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ πως είναι αναγκαία η επαγρύπνυση αλλά και η λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης!».

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Κακοκαιρία με καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πλημμύρες - Πόσο θα διαρκέσει και ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Προβλήματα προκάλεσαν τη Δευτέρα οι έντονες βροχοπτώσεις τόσο στην Αττική όσο και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Με την έναρξη της νέας εβδομάδας το σκηνικό του καιρού άλλαξε άρδην, καθώς σφοδρή κακοκαιρία έπληξε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, με ισχυρά μπουρίνια που αν και κράτησαν λίγο, προκάλεσαν τις πρώτες πλημμύρες.

Όπως μετέδωσε το OPEN, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και οι οδηγοί προσπαθούσαν με δυσκολία να μετακινήσουν τα οχήματά τους για να μην παρασυρθούν από το νερό. Υπήρξαν επίσης αναφορές και για διακοπές ρεύματος σε όλη την περιοχή. Ισχυρή καταιγίδα έπληξε και τη Βόνιτσα Ιωαννίνων, όπου σημειώθηκε και ισχυρή χαλαζόπτωση.

Στην Αττική καταγράφηκαν έντονα φαινόμενα, κυρίως στα βόρεια το νομού και πιο συγκεκριμένα σε Κηφισιά, Λυκόβρυση και Αχαρνές. Η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 23 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ υπήρξε ολόκληρη επιχείρηση για να απεγκλωβιστεί οικογένεια που είχε κολλήσει με το αυτοκίνητό της κοντά στην γέφυρα Καλυφτάκη.

Στην σκόπελο έκαναν την εμφάνισή τους υδροστρόβιλοι, οι οποίοι όμως δεν απείλησαν το νησί και δεν δημιούργησαν προβλήματα. Έντονη κεραυνική δραστηριότητα καταγράφηκε σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η κακοκαιρία που επηρεάζει την χώρα μας τις τελευταίες ώρες αναμένεται ισχυρή και με μεγάλη χρονική διάρκεια, σύμφωνα με την πρόγνωση από τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη. Όπως τόνισε ο μετεωρολόγος, αναμένεται να απασχολήσει πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας.

Το απόγευμα της Δευτέρας, οι ισχυρές καταιγίδες είχαν ξεκινήσει να κατευθύνονται νότια προς την περιοχή της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης και της Χαλκιδικής. Αυτό σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, συνεπάγεται ότι γη νύχτα θα είναι αρκετά δύσκολη, ιδιαίτερα για τις περιοχές που βρέχονται από το δυτικό και το βόρειο Αιγαίο, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και πλημμυρικά φαινόμενα.

Που οφείλεται το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας

Όπως τ’τόνισε στο Open ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας οφείλεται στο ότι οι ψυχρές αέριες μάζες που κατευθύνονται προς την περιοχή μας συγκρούονται με τον θερμό αέρα που ήδη υπάρχει στη χώρα μας και έτσι προκαλούνται καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς και πλημμύρες.

Οι περιοχές που είναι στο κόκκινο

Σύμφωνα με την πρόγνωση του ειδικού, σχεδόν το σύνολο της χώρας μας βρίσκεται στο κόκκινο, για τις επόμενες ημέρες και πιο συγκεκριμένα για την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ο κ. Μαρουσάκης τόνισε ότι θα επηρεαστεί ο ηπειρωτικός κορμός, η Στερεά Ελλάδα, η Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, η Θεσσαλία, η Μακεδονία, η Θράκη, η Αττική, το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, ακόμα όμως και τα νότια τμήματα του Αιγαίου, δηλαδή η Κρήτη.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ ανά περιοχή για σήμερα Τρίτη 23 Αυγούστου

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Πρόσκαιρη βελτίωση τη νύχτα.
  • Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.
  • Ανεμοι: Απο βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
  • Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.
  • Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα νότια δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικές με πιθανότητα τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων.
  • Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στην Κρήτη δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές νωρίς το πρωί. Στα νότια λίγες νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.
  • Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share