Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αγωνία για τη φωτιά που κατακαίει δίπλα σε σπίτια στην Κέρκυρα: Εντολή εκκένωσης οικισμού από πυροσβεστική και «112»

Αφορά τον οικισμό Βασιλικά του νησιού

21 Αυγούστου 2022 20:53
Αγωνία για τη φωτιά που κατακαίει δίπλα σε σπίτια στην Κέρκυρα: Εντολή εκκένωσης οικισμού από πυροσβεστική και «112»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εντολή εκκένωσης από την πυροσβεστική δόθηκε για τον οικισμό Βασιλικά στην Κέρκυρα, και κατεύθυνσης των κατοίκων σε ασφαλές μέρος προς Κεφαλόβρυσο εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στις 19:00 περίπου το απόγευμα στην θέση Κουραμαδίτικα.

Η φωτιά καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση. Κοντά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, αλλά δεν έχει υπάρξει, για την ώρα, κάποια αναφορά ότι κινδυνεύουν.

Μεγάλης έκτασης φωτιά στην Κορινθία - Σηκώθηκαν 10 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα για να τη «μάχη» με τις φλόγες

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κατακάλι Κορινθίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Στο σημείο επιχειρούν 89 πυροσβέστες με 16 οχήματα και από αέρος 10 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των όποιον και το συντονιστικό της Πυροσβεστικής.

Ωρωπός: Η συγκινητική ιστορία της ηλικιωμένης που βρέθηκε νεκρή μετά από φωτιά στο σπίτι της

Μία συγκινητική ιστορία βρίσκεται πίσω από την τραγωδία που σημειώθηκε την Κυριακή, 21 Αυγούστου, όταν ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μετά από φωτιά στο σπίτι της στον Ωρωπό.

Η γυναίκα, έμενε σε λυόμενο στην οδό Τεσσάρων Μαρτύρων, το οποίο ήταν και η μόνιμη κατοικία της. Καθώς ήταν κατάκοιτη, υπήρχε ένας άνθρωπος που τη φρόντιζε, ωστόσο, τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά αυτός έλειπε από το σπίτι.

Η γυναίκα, καθημερινά, με κάθε κόπο άναβε το καντήλι στο σπίτι της, το οποίο και εικάζεται ότι ήταν ο λόγος που ξέσπασε η φωτιά. Η επιβαρυμένη υγεία της δεν τής επέτρεψε να φύγει από το λυόμενο που καιγότανε, με αποτέλεσμα η ίδια να βρεθεί απανθρακωμένη.

Φωτιά στους πρόποδες του Σέιχ Σου – Μεγάλη κινητοποίηση από την πυροσβεστική

Φωτιά έχει ξεσπάσει στους πρόποδες του Σέιχ Σου και συγκεκριμένα κοντά στο υπαίθριο θέατρο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε κάτω από τον περιφερειακό μεταξύ του κόμβου Αγίου Παύλου και την έξοδο της Τριανδίας. Την ίδια στιγμή, φωτιά έχει ξεσπάσει σε σπίτι στον Ωρωπό. Στο σημείο έχουν φτάσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις και προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά.

Επί τόπου βρίσκονται 45 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων. Επίσης αναμένεται επιβεβαίωση ώστε να συνδράμει και ένα αεροσκάφος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share