Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

«Έσκασαν» τα ευχάριστα: Τοποθετήθηκε το πρώτο «έξυπνο» φανάρι στην Ελλάδα που φωτογραφίζει τους παραβάτες (video)

Σε ποιο σημείο βρίσκεται και πώς λειτουργεί

20 Αυγούστου 2022 13:16
«Έσκασαν» τα ευχάριστα: Τοποθετήθηκε το πρώτο «έξυπνο» φανάρι στην Ελλάδα που φωτογραφίζει τους παραβάτες (video)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε λειτουργία έχει τεθεί ο πρώτος «έξυπνος» φωτεινός σηματοδότης στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο φανάρι βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Ποσειδώνος με την Καλαμακίου προς Πειραιά και λειτουργεί πιλοτικά από την Περιφέρεια Αττικής.

Δείτε επίσης: Τοποθετήθηκαν οι ανιχνευτές παραβίασης κόκκινου - Αυτά είναι τα σημεία

Τα «έξυπνα» φανάρια εξασφαλίζουν πως ο παραβάτης θα χρεωθεί με διοικητικό πρόστιμο 700 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 60 μέρες ή αφαίρεση πινακίδας για 20 μέρες.

Πώς λειτουργεί

Αυτό το νέας γενιάς φανάρι συνδέεται με κάμερα που βρίσκεται σε ψηλότερο σημείο και είναι συνδεδεμένη με τον φωτεινό σηματοδότη, οπότε μόλις «ανάψει» κόκκινο φωτογραφίζει τις πινακίδες των αυτοκινήτων, οι οδηγοί των οποίων έχουν προβεί σε παράβαση.

Η κάμερα είναι προγραμματισμένη για να αποθηκεύει μια σειρά φωτογραφιών, ώστε η πορεία του οχήματος να είναι κατανοητή, αλλά και ένα video μερικών δευτερολέπτων όπου η παράβαση από το όχημα γίνεται περισσότερο κατανοητή.

Έπειτα το οπτικό αυτό υλικό αποστέλλεται στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες ξεκινούν τις διαδικασίες για την αποστολή του προστίμου στους παραβάτες.

Προς το παρόν δεν «γράφονται» κλήσεις και αυτός είναι ο λόγος που ανακοινώθηκε το σημείο που έχει τοποθετηθεί στην Παραλιακή, ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share