Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ στην Θεσσαλονίκη: Διέρρηξε εκκλησία και άρπαξε αντίδωρα, λαχανικά και φωτογραφική μηχανή – Γνωστός του πάτερ ο δράστης (video)

Έσπασε το τζάμι με πέτρα και εισέβαλε στον ναό

18 Αυγούστου 2022 18:33
Σοκ στην Θεσσαλονίκη: Διέρρηξε εκκλησία και άρπαξε αντίδωρα, λαχανικά και φωτογραφική μηχανή – Γνωστός του πάτερ ο δράστης (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας άνδρας εισέβαλε σε εκκλησία της Θεσσαλονίκης, σπάζοντας το τζάμι με μία πέτρα, για να αρπάξει αντίδωρα, λαχανικά, αλλαντικά, ακόμη και μία φωτογραφική μηχανή.

Δείτε επίσης: Σοκ στην Θεσσαλονίκη: Έκρυβε… οπλοστάσιο σε παρεκκλήσι στην αυλή του σπιτιού του

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο δράστης φέρεται να γνώριζε τον πάτερ και είπε ότι προχώρησε στην κλοπή επειδή πεινούσε και δεν μπορούσε να βρει τον ιερέα που βοηθούσε.

Ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και οδηγήθηκε σε κατάστημα κράτησης.

Φωκίδα: Χαμός στο Λιδωρίκι με τον «Παπαροκά» – «Ανάξιε, κοπρίτη να φύγεις, δεν ντρέπεσαι» (video)

Φωκίδα: Ένταση επικράτησε σε εκκλησία στο Λιδωρίκι με τον γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη, τον πρώην «Παπαροκά» που είναι Πρωτοσύγκελος στην Ιερά Μητρόπολης Φωκίδας.

Διαβάστε επίσης: Σούσουρο στην Καλλιθέα: Απαράδεκτες δηλώσεις από ιερέα - «Βγάλε το στήθος και ξαναέλα»

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tvstar.gr, σύμφωνα με καταγγελίες πιστών που ήταν μέσα στον Ιερό Ναό, την ώρα της λειτουργίας ο γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, έκανε παρατήρηση στον ιερέα λέγοντας του πως η Αγία Τράπεζα είναι τρύπια και βρώμικη. Του είπε πως η εκκλησία θα έπρεπε να είναι πιο καθαρή τέτοια ημέρα, ενώ φέρεται να σχολίασε και τα ράσα που φορούσε.

Το “επεισόδιο” σημειώθηκε μέσα στο Ιερό, χωρίς να ακούσει κάτι κάποιος από τους πιστούς. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο παπά Δημήτρης, έξαλλος βγήκε στην Ωραία Πύλη, διέκοψε την Θεία Λειτουργία και είπε στους πιστούς τι ακριβώς συνέβη.

Ο ιερέας και οι πιστοί βγήκαν από τον ναό, αποδοκιμάζοντας τον γέροντα Μουλατσιώτη και φωνάζοντας “ανάξιος”, την ώρα που εκείνος αποχωρούσε. Σύμφωνα με την πλευρά του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Φωκίδας πατέρα Νεκτάριου Μουλατσιώτη, το περιστατικό πήρε αναίτια μεγάλες διαστάσεις με ευθύνη του ιερέα.

Ο πρωτοσύγκελος έκανε προσωπική παρατήρηση στον ιερέα (μέσα στο ιερό) για την κατάσταση της Αγίας Τράπεζας καθώς ήταν ημέρα γιορτής (Ανήμερα της εορτής του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής) και δεν ήταν καθαρισμένη και στολισμένη όπως έπρεπε. Τότε, ο ιερέας εξοργίστηκε και βγήκε στην Ωραία Πύλη φωνάζοντας και ζητώντας από την πρεσβυτέρα να αποχωρήσουν μαζί από τον ναό.

Η λειτουργία συνεχίστηκε κανονικά με τον πρωτοσύγκελο και άλλους ιερείς που ήταν παρόντες, αλλά όταν έφευγε ο πρωτοσύγκελος, περίπου 20 άτομα τον αποδοκίμασαν.

Ο ίδιος δεν έδωσε συνέχεια και τους έλεγε «Χριστός Ανέστη». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η μητρόπολη Φωκίδας συνδέει την έντονη αντίδραση του ιερέα με την επιθυμία του να μετακινηθεί σε άλλη μητρόπολη, αίτημα που ακόμα δεν έχει γίνει αποδεκτό. Ο ιερέας, όταν έφυγε από την εκκλησία, επέστρεψε στο σπίτι του. Εκεί, μετέβησαν αρκετοί πιστοί, που του ζήτησαν να επιστρέψει στην εκκλησία και να ευλογήσει τα εδέσματα που ετοιμάζονται λόγω της ημέρας. Εκείνος δέχθηκε και τα πνεύματα ηρέμησαν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share