Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα αποκλιμάκωσης της πανδημίας» - Τι αποκάλυψε για το άνοιγμα των σχολείων (Video)

«Δεν θα χρειαστούν πολλά μέτρα» - Τι είπε για τα νέα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

18 Αυγούστου 2022 14:48
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα αποκλιμάκωσης της πανδημίας» - Τι αποκάλυψε για το άνοιγμα των σχολείων (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην πορεία του κορωνοϊού αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Πέμπτη (18/8) ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ενώ, νέα έρευνα έδειξε ότι έως και 1.000 φορές πιο επικίνδυνοι για μετάδοση είναι οι φορείς της μετάλλαξης Όμικρον!

«Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα αποκλιμάκωσης της πανδημίας» επεσήμανε. Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στο Mega επεσήμανε πως θα έχουμε μία πολύ καλύτερη επιδημιολογική εικόνα κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Τρεις εβδομάδες πριν είχαμε καθημερινά 400 εισαγωγές από κορωνοϊό στα νοσοκομεία, αυτή την εβδομάδα είχαμε 260 και αναμένουμε μεγαλύτερη αποκλιμάκωση τις επόμενες εβδομάδες» σημείωσε.

Ερωτώμενος σχετικά με την επιστροφή των αδειούχων απάντησε πως ενδεχομένως η αποκλιμάκωση να επηρεαστεί.

«Ναι, υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, και εκεί που είχαμε αποκλιμάκωση της τάξεως του 20% τώρα θα έχουμε 10%. Δεν πιστεύω πως υπάρχει τρόπος να αλλάξει η τάση, η οποία είναι ξεκάθαρη και οφείλεται στο γεγονός πως έχει νοσήσει αρκετός κόσμος και από τη μετάλλαξη Όμικρον 4 και 5, οπότε κάθε νέο κύμα αρχίζει να μειώνεται όταν φτιάχνεται ανοσία γύρω από αυτό» εξήγησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ.

«Για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο στέλεχος που να μας ανησυχεί, οπότε με το άνοιγμα των σχολείων δεν θα χρειαστούν πολλά μέτρα» διαβεβαίωσε.

Τι είπε για τα νέα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Σε ό,τι αφορά την περίοδο του χειμώνα, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος είπε πως ενδεχομένως μέχρι την εμφάνιση του επόμενου στελέχους, που συνήθως γίνεται κάθε 6μηνο, θα έχουμε στα χέρια μας τα επικαιροποιημένα εμβόλια.

«Τα νέα εμβόλια θα είναι περισσότερο προσαρμοσμένα στα νέα κυκλοφορούντα στελέχη, οπότε και κάποιο καινούριο να βγει θα είμαστε πολύ κοντά σε αυτό» προσέθεσε.

Εστιάζοντας στην 4η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σημείωσε πως όσοι την λάβουν, θα μπορούν να κάνουν άφοβα και το νέο εμβόλιο.

«Είναι κατά τη γνώμη μου μεγάλο λάθος να περιμένουμε να έρθουν τα καινούρια εμβόλια διότι δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα έρθουν, αλλά και να έρθουν δεν μπορούν όλοι οι πολίτες να εμβολιαστούν ταυτόχρονα, θα χρειαστεί να περιμένουν γύρω στον ένα μήνα, πράγμα που σημαίνει πως θα έχουν μείνει “ακάλυπτοι” για 4-5 μήνες» σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share