Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Παρνασσάς

Θλίψη...

17 Αυγούστου 2022 14:10
Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Παρνασσάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει την απώλεια του παλαίμαχου δημοσιογράφου Νίκου Παρνασσά, ο οποίος «έφυγε» χθες από τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών.

Δείτε επίσης: Πέθανε η δημοσιογράφος Κωνσταντινιά Τσολακίδου

Ο Νίκος Παρνασσάς γεννήθηκε το 1932 στη Χαλκίδα. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του πορεία ως καλλιτεχνικός συντάκτης και συντάκτης ύλης στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» το 1964.

Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Σημερινά», «Ελληνικός Βορράς», «Ελεύθερος Κόσμος», «Ελεύθερη Ώρα» και «Ελεύθερος Τύπος». Υπήρξε προϊστάμενος του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Απογευματινή της Κυριακής», αλλά και συντάκτης και αρχισυντάκτης στα περιοδικά «Θεατής», «Οικογενειακός Θησαυρός», «Πανόραμα», «Πρώτο», «Εμπρός» και «Διάπλαση των Παίδων».

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Παρνασσάς

Τέλος, εργάστηκε ως καλλιτεχνικός συντάκτης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ», ενώ διετέλεσε προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του Υπουργείο Πολιτισμού. Στο βιβλίο του «Τα χρόνια της πείνας και τα παιδιά της κατοχής», περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τα δύσκολα παιδικά και εφηβικά του χρόνια τον καιρό του πολέμου.

Ο Νίκος Παρνασσάς υπήρξε ένας ευσυνείδητος και ευπρεπής δημοσιογράφος, που διακρίθηκε στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ. Το Διοικητικό Συμβούλιο τον αποχαιρετά και συλλυπείται τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Η κηδεία του Νίκου Παρνασσά θα τελεστεί την Παρασκευή, 19 Αυγούστου, στις 11.30 π.μ., στο Νεκροταφείο Καλλιθέας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share