Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Τρόμος στα ΑΤΜ: Κλέβουν PIN και χρήματα μέσα σε δευτερόλεπτα – Το νέο κόλπο που πρέπει να προσέχετε

Δώστε βάση

16 Αυγούστου 2022 17:20
Τρόμος στα ΑΤΜ: Κλέβουν PIN και χρήματα μέσα σε δευτερόλεπτα – Το νέο κόλπο που πρέπει να προσέχετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

ΑΤΜ : Πόσο ασφαλείς αισθάνεστε όταν βγάζετε χρήματα από την τράπεζά σας; Κάμερα ασφαλείας σε τράπεζα της Αγγλίας κατέγραψε κλοπές. Και μάλιστα τα κόλπα που χρησιμοποιούν συμμορίες κυρίως από την πρώην Ανατολική Ευρώπη για να κλέψουν χρήματα από ανθρώπους που κάνουν ανάληψη από ATM.

Στην Αγγλία οι πελάτες ΑΤΜ βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα απατών. Σε λίγα λεφτά χάνουν όχι μόνο τα μετρητά που βγάζουν από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, τους αδειάζουν και τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μάλιστα η Barclays δημοσιοποίησε βίντεο που δημιούργησε με βάση υλικό από κάμερες ασφαλείας. Στόχος είναι να προετοιμάσει τους πελάτες της για το τι μπορεί να τους συμβεί ενώ κάνουν ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ. Ενώ ο πελάτης της τράπεζας περιμένει να βγάλει χρήματα από το ΑΤΜ, μία άγνωστη γυναίκα κάθεται ακριβώς πίσω του. Παρακολουθεί την ώρα που αυτός γράφει το pin του.

Τότε η γυναίκα αυτή δημιουργεί αντιπερισπασμό, πετώντας κάτω κάποια χρήματα. Ο πελάτης γυρνά να την βοηθήσει όμως άλλος άνδρας που στέκεται δίπλα από το ΑΤΜ παίρνει την πιστωτική του κάρτα και βάζει στην θέση της μία ψεύτικη.

Όταν το θύμα γυρνά παίρνει την ψεύτικη κάρτα και φεύγει, αφήνοντας την δική του στα χέρια του δράστη. Τελικά η γυναίκα, αφού έχει παρατηρήσει το pin του πελάτη, έχει μαζί με τον συνεργό της και την κάρτα, μπορώντας πια να σηκώνει όσα λεφτά θέλει. Οι απάτες μπροστά από ΑΤΜ στη Μεγάλη Βρετανία έχουν σημειώσει άνοδο 50% των τελευταίο χρόνο.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share