Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Τέλος για το «έχω γνωστό να μου σβήσει την κλήση»: Παρελθόν τα... ραβασάκια της Τροχαίας στο παρμπρίζ - Στην ηλεκτρονική ταυτότητα του οχήματος οι παραβάσεις (video)

«Έξυπνο» φανάρι στην Ποσειδώνος καταγράφει με 6 φωτογραφίες τις παραβάσεις

16 Αυγούστου 2022 15:25
Τέλος για το «έχω γνωστό να μου σβήσει την κλήση»: Παρελθόν τα... ραβασάκια της Τροχαίας στο παρμπρίζ - Στην ηλεκτρονική ταυτότητα του οχήματος οι παραβάσεις (video)
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι Έλληνες οδηγοί δεν θα μπορούν να «σβήνουν» σε λίγο καιρό τις κλήσεις που παίρνουν από την Τροχαία για τις παραβάσεις που κάνουν γιατί αυτές πλέον θα είναι ηλεκτρονικές.

Κάποιοι, μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΪ, θεωρούν το μέτρο αυτό καλό καθώς, όπως λένε, θα υπάρχουν οδηγοί που θα συνετιστούν και θα σταματήσουν να παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τονίζοντας ότι ο,τιδήποτε γίνεται πλέον ψηφιακό είναι διευκόλυνση τόσο για το κράτος όσο και για τον ίδιο τον πολίτη. Υπάρχουν και αυτοί που είναι επιφυλακτικοί και πιστεύουν ότι ακόμα και αν η κλήση είναι ηλεκτρονική ο Έλληνας θα βρίσκει «παραθυράκι» για να τη σβήνει.

Δείτε επίσης: 7 παραβάσεις για τις οποίες θα σου πάρουν το δίπλωμα οδήγησης!

Παραβάσεις και κλήσεις θα περιλαμβάνονται πλέον στην ηλεκτρονική ταυτότητα του αυτοκινήτου, δεν θα είναι όμως τα μόνα στοιχεία. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ο κάθε πολίτης θα βλέπει για το όχημά του τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, αν έχει πληρώσει τα τέλη, αν το όχημά του βρίσκεται σε κίνηση ή ακινησία και αν έχει κλαπεί.

Η τεχνολογία εφαρμόζεται πλέον και στους φωτεινούς σηματοδότες με το πρώτο έξυπνο φανάρι να έχει τοποθετηθεί στην Ποσειδώνος, το οποίο με έξι διαδοχικές φωτογραφίες καταγράφει τις παραβάσεις των οχημάτων.

Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Τεράστιες αλλαγές για όλους τους οδηγούς - Μείωση των ορίων ταχύτητας και νέοι τρόποι πληρωμής προστίμων

Στις αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και στον οδικό άξονα που θα συνδέει τον ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο Καστελίου, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή.

Ειδικότερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για τις αλλαγές στον ΚΟΚ, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια για την περίοδο 2021 – 2030, προβλέπεται ένα «Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Παραβάσεων».

«Στόχος μας δεν είναι οι ποινές να έχουν απλώς έναν τυφλό τιμωρητικό χαρακτήρα. Αντιθέτως, αποβλέπουμε στη συμμόρφωση των οδηγών. Γι’ αυτό και οι ποινές θα είναι δίκαιες και θα αντιστοιχούν στη σοβαρότητα κι επικινδυνότητα της κάθε παράβασης», τόνισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε:

«Στο πλαίσιο αυτό μία σημαντική αλλαγή είναι ότι οι ποινές θα αφορούν κυρίως στον οδηγό κι όχι το όχημα. Δηλαδή, θα προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεση άδειας οδήγησης, βαθμοί ποινής και λοιπά, και όχι αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας. Θα τιμωρείται ο οδηγός και όχι το αυτοκίνητο».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share