Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Καμπανάκι» Ματίνας Παγώνη: «Οι άνω των 60 πρέπει να κάνουν την 4η δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό» - Έρχεται ο «Κένταυρος» (Video)

Προειδοποίηση και για την Ευλογιά των πιθήκων

16 Αυγούστου 2022 13:10
«Καμπανάκι» Ματίνας Παγώνη: «Οι άνω των 60 πρέπει να κάνουν την 4η δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό» - Έρχεται ο «Κένταυρος» (Video)
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού, Κένταυρος, αλλά και στα εμβόλια για την Ευλογιά των Πιθήκων, αναφέρθηκε η Ματίνα Παγώνη. Παράλληλα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να σημειωθεί έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα λόγω της πιθανής εμφάνισης της μετάλλαξης «Κένταυρος», άφησε ο καθηγητής Περιβαλλόντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στα 2.800 εμβόλια που θα φτάσουν σήμερα στη χώρα μας και θα προοριστούν για κρούσματα Ευλογιάς των Πιθήκων, και μόνο για τις ευπαθείς ομάδες, για όσους δηλαδή έχουν προσβληθεί από την νόσο κι έχουν υποκείμενα νοσήματα, καθώς μπορούν να εμβολιαστούν μέχρι και την 4η μέρα μετά την νόσηση.

Μάλιστα, τόνισε πως δεν θα πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί μόλις 48 περιστατικά εμφανίστηκαν σε όλη τη χώρα και η συγκεκριμένη νόσος δεν μεταδίδεται όπως ο κορωνοϊός.

«Γνωρίζουμε πως να διαχειριστούμε τη νόσο που προέρχεται από το Κονγκό. Γνωρίζουμε την χαρακτηριστική κλινική εικόνα για τους ασθενείς με τις δερματικές αλλοιώσεις. Εκεί κολλάς όταν έρθεις σε επαφή με αυτούς τους ασθενείς και ειδικά με τις δερματικές αλλοιώσεις. Δηλαδή δεν χρησιμοποιείες τα ίδια σεντόνια τις ίδιες πετσέτες, δεν τον ακουμπάς. Δεν έχει καμία σχέση», ανέφερε η κ.Παγώνη.

Οι άνω των 60 με επιβαρυμένο οργανισμός πρέπει να κάνουν τη 4η δόση

Επιπλέον, η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στον κορωνοϊό, τονίζοντας ότι γυρνώντας από τις διακοπές «όλοι πρέπει να κάνουμε τεστ γιατί γυρνάμε σε οικογένειες», ενώ επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας η λέξη υποχρεωτικότητα είναι κάτι που δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα: «Δεν μπορείς να πεις στον Έλληνα υποχρεωτικά. Δεν μπορείς να πεις μέτρο κλπ. Εμείς του κουνούσαμε το δάχτυλο»

Πλέον, η χώρα αναμένει μια ακόμη υποπαραλλαγή, τον Κένταυρο, η οποία δεν έχει περάσει ακόμα τα σύνορα, αλλά περίπου τέλος Αυγούστου με μέσα Σεπτέμβρη θα εμφανιστεί και τα πρώτα περιστατικά υπολογίζονται προς το τέλος Σεπτέμβρη.

Όσον αφορά τα εμβόλια για τον κορωνοϊό ανέφερε: «Τα εμβόλια θα έρθουν τέλος Οκτώβρη, αρχές Νοέμβρη. Όσοι δεν κάνουν την 4η δόση να την κάνουν. Οι άνω των 60 επειδή έχουν επιβαρυμένο οργανισμό θα πρέπει να κάνουν την 4η δόση, το ταχύτερο. Όλα τα εμβόλια είναι για σοβαρή νόσηση».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share