Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022

Λευκάδα: Σεισμός ταρακούνησε το νησί

4,1 ρίχτερ

14 Αυγούστου 2022 15:33
Λευκάδα: Σεισμός ταρακούνησε το νησί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός 4,1 ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:47 κοντά στη Λευκάδα.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 16 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρο βρίσκεται 15 χλμ νοτιοδυτικά από την Λευκάδα.

Λευκάδα: Σεισμός ταρακούνησε το νησί

Νέος ισχυρός σεισμός στη Σάμο: Ταρακουνήθηκε το νησί - Αισθητή η δόνηση και στην Χίο

Ένας ισχυρός σεισμός επανέφερε τον εφιάλτη στη Σάμο, με το νησί να ταρακουνιέται και τη δόνηση να γίνεται αισθητή ακόμη και στην Χίο, ανησυχώντας τους κατοίκους της.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για σεισμό της τάξης των 4.8 Ρίχτερ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (14/8). Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε στις 6:24 τα ξημερώματα, με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται στα 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βαθέος Σάμου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 10 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση, μετά και από εκείνη της Κρήτης, εξαιτίας του μικρού εστιακού βάθους έγινε αισθητή και στο νησί της Χίου.

Σεισμός στη Σάμο

«Καμπανάκι» επιστημόνων για την «σεισμική ησυχία» της Ελλάδας: Συσσωρεύει ενέργεια το σύστημα...

Ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του - που μοιάζει με προειδοποίηση - σχολιάζει την «σεισμική ησυχία» που επικρατεί σε όλη τη χώρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «τώρα συσσωρεύει ενέργεια το σύστημα».

Που είναι τα 6άρια και 7άρια της διετίας 2020-2021, διερωτάται ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, που δεν δείχνει ιδιαίτερα αισιόδοξος για την απουσία σεισμικών δονήσεων.

H ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΗΣΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!!

Εντός του 2022 δεν έχει κάνει ούτε ένα σεισμό μεγέθους μεγαλύτερου του 5. Που είναι τα 6άρια και 7άρια της διετίας 2020-2021...Τώρα συσσωρεύει ενέργεια το σύστημα!!

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΗΣΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!! Εντός του 2022 δεν έχει κάνει ούτε ένα σεισμό μεγέθους μεγαλύτερου του 5. Που είναι τα 6άρια και 7άρια της διετίας 2020-2021...Τώρα συσσωρεύει ενέργεια το σύστημα!!

Posted by Gerasimos Papadopoulos on Friday, July 15, 2022
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share