Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Καμπανάκι» κινδύνου από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδες ιατροτεχνολογικού προϊόντος

Αποσύρεται συγκεκριμένη παρτίδα από την αγορά

12 Αυγούστου 2022 20:25
«Καμπανάκι» κινδύνου από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδες ιατροτεχνολογικού προϊόντος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην ανάκληση των αριθμών παρτίδας του in vitro διαγνωστικού ιατροτεχνολογικού προϊόντος «Automated imuClone Anti-K (Kell) IgM της εταιρείας Immucor Medizinische Diagnostik GmbH, προχωρά ο ΕΟΦ.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της κατασκευάστριας εταιρείας Immucor Medizinische Diagnostik GmbH. Η εταιρεία με την επωνυμία SB Bio Analytica SA ως διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της και να αποσύρει την συγκεκριμένη παρτίδα από την αγορά.

Δείτε επίσης: Συναγερμός ΕΟΦ - Ανακαλέιται πασίγνωστο καλλυντικό

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται άμεσα παρτίδα γνωστού συμπληρώματος διατροφής

εοφ-ανακληση-προιοντοσ-12-8

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης της παρτίδας 1095345 του μη γνωστοποιημένου συμπληρώματος διατροφής BioTech USA BLACK BLOOD EXTREME PRE-WORKOUT SHOT της εταιρείας BioTech USA Kft, Ουγγαρίας, μετά από ενημέρωση ότι ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία Larginine alpha ketoglurate.

Τo προϊόν επιπλέον δεν είναι γνωστοποιημένo στον ΕΟΦ. Οι εταιρείες που τα έχουν προμηθευτεί υποχρεούνται για την εφαρμογή της παρούσης. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί άμεσα rapid test!

Ανακαλείται από τον ΕΟΦ το προϊόν VISION COVID19 Rapid Test kit (REF V2004Y190) της κατασκευάστριας εταιρείας VİSİON BİYOTEKNOLOJİ ARAŞTIRMA GELİŞTİRME LABT. SİST.SAN. VE TİC. LTD ŞTİ.

Ο ΕΟΦ αποφασίζει την ανάκληση από την Ελληνική αγορά του προϊόντος VISION COVID19 Rapid Antigen test kit (REF V2004Y190) της κατασκευάστριας εταιρείας VİSİON BİYOTEKNOLOJİ ARAŞTIRMA GELİŞTİRME LABT. SİST.SAN. VE TİC. LTD ŞTİ (Τουρκία), το οποίο είναι τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνων SARS-COV-2 (rapid test).

Το παραπάνω προϊόν ανακαλείται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, καθώς το προϊόν φέρει αδικαιολόγητα τη Σήμανση CE. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση των Πολωνικών Αρχών, το Πιστοποιητικό CE είναι πλαστό. Ως εκ τούτου, η εταιρεία/ διανομέας οφείλει να ενημερώσει άμεσα τους πελάτες της προς υλοποίηση της παρούσας και να τηρεί το αρχείο των επιστροφών/ ενημέρωσης στη διάθεση ελέγχου για διάστημα 5 ετών.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση ΕΔΩ

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share