Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συναγερμός από το Γενικό Χημείο: Ανάκληση ιταλικού ποτού με αλλεργιογόνο συστατικό - «Μην το καταναλώσετε»

Προτεραιότητα στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας

12 Αυγούστου 2022 16:57
Συναγερμός από το Γενικό Χημείο: Ανάκληση ιταλικού ποτού με αλλεργιογόνο συστατικό - «Μην το καταναλώσετε»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην ανάκληση αλκοολούχου ποτού προέλευσης Ιταλίας, προχωράει το Γενικό Χημείο του Κράτους, και καλεί τους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στο αμύγδαλο και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Δείτε επίσης: Προσοχή! Ο ΕΟΦ ανακαλεί τεστ για τον κορωνοϊό

Όπως ανακοινώθηκε, με προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου του Κράτους (Γ.Δ. Γ.Χ.Κ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση αλκοολούχου ποτού το οποίο περιέχει αλλεργιογόνο συστατικό (αμύγδαλο) και δεν φέρει τη σχετική ένδειξη στην επισήμανση.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το αλκοολούχο ποτό με την εμπορική ονομασία «NIO COCKTAILS MAI TAI» αλκοολικού τίτλου 25,5% vol., σε προσυσκευασία των 100mL, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία «Niococktails Srl» με έδρα την Ιταλία και το οποίο διατέθηκε στην ελληνική αγορά στην επιχείρηση «ΜΑΝΤΖΟΥΚΗΣ Γ. και ΣΙΑ Ε.Ε.».

Η ΑΑΔΕ μέσω του Γενικού Χημείου του Κράτους ζήτησε από την επιχείρηση που διακινεί το προϊόν στην Ελλάδα την άμεση απόσυρση του συνόλου της διακινηθείσας ποσότητας από την εγχώρια αγορά, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι και θα επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις. Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο αμύγδαλο και έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

ιταλικο-ποτο-12-8

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται άμεσα παρτίδα γνωστού συμπληρώματος διατροφής

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης της παρτίδας 1095345 του μη γνωστοποιημένου συμπληρώματος διατροφής BioTech USA BLACK BLOOD EXTREME PRE-WORKOUT SHOT της εταιρείας BioTech USA Kft, Ουγγαρίας, μετά από ενημέρωση ότι ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία Larginine alpha ketoglurate.

Τo προϊόν επιπλέον δεν είναι γνωστοποιημένo στον ΕΟΦ. Οι εταιρείες που τα έχουν προμηθευτεί υποχρεούνται για την εφαρμογή της παρούσης. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share