Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δήλωση «βόμβα» Νίκου Καπραβέλου για κορωνοϊό: «Κοντεύουμε να φτάσουμε τους 1.000 νεκρούς το μήνα!» (video)

Τι είπε για τις μάσκες στους κλειστούς χώρους

12 Αυγούστου 2022 15:26
Δήλωση «βόμβα» Νίκου Καπραβέλου για κορωνοϊό: «Κοντεύουμε να φτάσουμε τους 1.000 νεκρούς το μήνα!» (video)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στο Open, ανέφερε: «Βιώνουμε το χειρότερο καλοκαίρι από την αρχή της πανδημίας, με εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα και χιλιάδες θανάτους. Κοντεύουμε να φτάσουμε τους 1.000 θανάτους το μήνα. Το καλοκαίρι του 2020, ελάχιστοι θάνατοι και ελάχιστα κρούσματα. Το καλοκαίρι του 2021 τελείωσε με επίσης μικρό αριθμό θανάτων και κρουσμάτων. Δυστυχώς, το 2022, χάρη στα ακραία χαλαρωτικά μέτρα και στην υποτίμηση του ιού. Εάν δεν δούμε την πραγματικότητα του 6ου κύματος, δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το 7ο».

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Νέα απειλή η παραλλαγή «Κένταυρος» για την Ελλάδα! «Μπορεί να φέρει νέο κύμα από Σεπτέμβρη» - Συναγερμός από τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη (Video)

Την ίδια στιγμή, ο Διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου σημείωσε ότι «σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η συμμόρφωση στην εμβολιαστική εκστρατεία είναι πάρα πολύ μεγάλη. Με δύο δόσεις, η αποτελεσματικότητα έναντι του κορωνοϊού έχει πέσει στο 50%, με την τρίτη στο 85% και στην 4η είναι πάνω από 95%.

Όταν οι χώρες έχουν εξασφαλίσει τέτοια προστασία για τον πληθυσμό τους, προφανώς χαλαρώνουν τα υπόλοιπα μέτρα. Όταν όμως βλέπουμε ότι στην Ελλάδα η προστασία είναι πάρα πολύ μικρή, γιατί πολύ λίγοι έχουν κάνει την 4η δόση, τότε δεν θα πρέπει να συγκρίνουμε άλλες χώρες».

Να επανέλθει η υποχρεωτικότητα της μάσκας

Τονίζοντας πως η συμμόρφωση στη χώρα μας ήταν πάρα πολύ χαμηλή και δεν θα έπρεπε να έχει καταργηθεί η υποχρεωτικότητα της μάσκας, εκεί όπου υπάρχει συνωστισμός. Σημείωσε πως θα πρέπει να επανέλθει η υποχρεωτικότητα της μάσκας τουλάχιστον στους κλειστούς χώρους.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Νίκου Καπραβέλου

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share