Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σάκης Αρναούτογλου: Μετά την κακοκαιρία έρχεται «κύμα» ζέστης! Πότε αναμένεται νέα αστάθεια (photo)

«Μετά την κατά τόπους έντονη αστάθεια του Σαβ/κύριακου...»

12 Αυγούστου 2022 14:47
Σάκης Αρναούτογλου: Μετά την κακοκαιρία έρχεται «κύμα» ζέστης! Πότε αναμένεται νέα αστάθεια (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ζέστη θα είναι σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου το χαρακτηριστικό του καιρού που θα διαδεχθεί το κύμα κακοκαιρίας για το τριήμερο που έρχεται. Παράλληλα, επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ενώ σε ισχύ είναι το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε χθες.

Ωστόσο το κύμα αυτό της ζέστης κατά το οποίο τα θερμόμετρα δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, «δεν φαίνεται ότι θα έχει μεγάλη διάρκεια».

Βάσει των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει, δε, ο έμπειρος προγνώστης, «μετά τις 21 Αυγούστου υπάρχουν ενδείξεις για νέα αστάθεια στη βόρεια όμως κυρίως Ελλάδα».

Όσον αφορά, τέλος, το μελτέμι ο Σάκης Αρναούτογλου «βλέπει» εξασθένηση «από την ερχόμενη Κυριακη 14/8 μέχρι και την Τρίτη 17/8 με μικρή μόνο και πάλι ενίσχυση από τις 18/8 στα 5-6 πρόσκαρα στις 19/8 στα 6-7 μποφόρ»

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτηση στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου έγραψε:

«Καλημέρα φίλες και φίλοι..

Μετά την κατά τόπους έντονη αστάθεια του Σαβ/κύριακου (υπάρχουν λεπτομέρειες με αναλυτικούς χάρτης βροχής για Σάββατο και Κυριακή σε ανάρτησή μου λιγο πιο κάτω εδώ στη σελίδα), αρκετή ζέστη αναμένεται και πάλι απο βδομάδα σε αρκετές περιοχές αλλά οπως σας έχω αναφέρει και πάλι εδώ κι ένα 10ήμερο περίπου, δεν φαίνεται ότι αυτό το νέο κύμα ζέστης θα έχει μεγάλη διάρκεια!

Μάλιστα μετά τις 21 Αυγούστου υπάρχουν ενδείξεις για νέα αστάθεια στη βόρεια όμως κυρίως Ελλάδα!
Σημαντική θα είναι η εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο από την ερχόμενη Κυριακη 14/8 μέχρι και την Τρίτη 17/8 με μικρή μόνο και πάλι ενίσχυση από τις 18/8 στα 5-6 πρόσκαρα στις 19/8 στα 6-7 μποφόρ!

Για να υπολογίστε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία του επόμενου 10ήμερου στην περιοχή σας διαβαστε προσεκτικά το κείμενο στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ!

Για ότι νεότερο σας περιμένω στην σελίδα μου στο facebook

https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts

στη μεγαλύτερη καιρική παρέα της Ελλάδας!

Με εκτίμηση

Καλό τριήμερο

Σάκης Αρναούτογλου»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share