Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τραγικός θάνατος 5χρονης προσφυγοπούλας στον Έβρο: Το κοριτσάκι «έφυγε» μετά από τσίμπημα σκορπιού

Η οικογένειά της παραμένει εγκλωβισμένη σε νησίδα του ποταμού για σχεδόν έναν μήνα

11 Αυγούστου 2022 19:34
Τραγικός θάνατος 5χρονης προσφυγοπούλας στον Έβρο: Το κοριτσάκι «έφυγε» μετά από τσίμπημα σκορπιού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τραγικό θάνατο βρήκε από δάγκωμα σκορπιού 5χρονο κορίτσι σε νησίδα του Έβρου. Πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο σημείο από τις 14 Ιουλίου του 2022, έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του νεκρού παιδιού που, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει άταφο.

Δείτε επίσης: Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Πέθανε ξαφνικά εν ώρα υπηρεσίας αντιπλοίαρχος του ΓΕΝ

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» που επικαλείται πρόσφυγες που παραμένουον εγκλωβισμένοι στη νησίδα, κοντά στο χωριό Κισσάρι του Έβρου, σκορπιός τσίμπησε και ένα δεύτερο κορίτσι, εννέα χρόνων, που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση με πυρετό και εμετούς.

Συνταρακτικό είναι το ηχητικό μήνυμα που έστειλε στην «Εφ.Συν.» η Μπαϊντά Α., 28 χρονών από τη Συρία, λίγη ώρα αφότου πέθανε το μικρό κορίτσι. «Ζητάω βοήθεια, όλοι μου λένε ότι είναι δύσκολο. Τι δυσκολία έχει να σωθούν άνθρωποι; Ποια είναι η δυσκολία;

Μας σκοτώνουν στη Συρία, στην Τουρκία, σ'αυτό το νησί στην Ελλάδα, σε κάθε μέρος του κόσμου. Τι φταίμε; Το κορίτσι πέθανε γιατί κανείς δεν ακούει τη φωνή μας και την αδελφή της τη σκότωσε σκορπιός. Τι θα απογίνουμε; Ισως το πρωί να έχουμε όλοι πεθάνει.

Το νησί είναι γεμάτο φίδια, σκορπιούς, έντομα και δεν ξέρω τι άλλο... Εκλιπαρώ, εκλιπαρώ. Ζούμε μια επίγεια κόλαση, σας ορκίζομαι οτι είναι επίγεια κολαση και κανείς δε μπορεί να μας βοηθήσει», λέει μεταξύ άλλων η Μπαϊντά Α., 28 χρόνων από τη Συρία μιλώντας στην «Εφ.Συν».

The Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες - Greek Council for Refugees and HumanRights360 are jointly calling Greek...

Posted by Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες - Greek Council for Refugees on Tuesday, August 9, 2022

«Είναι κατάντια για την ανθρωπιά μας να πεθαίνει σε μια νησίδα ένα παιδάκι από τσίμπημα σκορπιού και να μένει άταφο γιατί κανείς δεν πάει να τους σώσει», αναφέρει σε δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Έβρου κάλεσε την κυβέρνηση για μεριμνήσει για «απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες από τη νησίδα στον Έβρο και να παρασχεθεί η απαραίτητη φροντίδα στη μικρή προσφυγοπούλα που κινδυνεύει η ζωή της».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share