Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022

Gov.gr Wallet: Σοβαρό πρόβλημα για όσους έχουν την παλιά άδεια οδήγησης - Τι πρέπει να προσέξετε (video)

Ποια είναι η λύση

11 Αυγούστου 2022 15:54
Gov.gr Wallet: Σοβαρό πρόβλημα για όσους έχουν την παλιά άδεια οδήγησης - Τι πρέπει να προσέξετε (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης είναι πλέον «παρελθόν», καθώς μπορούμε να τα αφήνουμε στο σπίτι και να κυκλοφορούμε με τις ψηφιακές μορφές αποθηκεύοντας τα εύκολα και γρήγορα στο κινητό μέσα από τη νέα εφαρμογή, Gov.gr Wallet.

Ωστόσο ορισμένοι οδηγοί δεν μπορούν να κάνουν ψηφιακό το δίπλωμα οδήγησης καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εφαρμογή. Πρόκειται κυρίως για εκείνους που έχουν τις παλιές ροζ άδειες και δεν μπορούν να τις αποθηκεύσουν στο Gov.gr Wallet. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ότι μάλλον δεν έχει ενημερωθεί η άδεια οδήγησης με τον ΑΦΜ.

Η λύση στο πρόβλημα

Προκειμένου να πραγματοποιήσουν οι πολίτες την ενημέρωση του ΑΦΜ θα πρέπει να μπουν στην εφαρμογή, drivers-vehicles.services.gov.gr και να ακολουθήσουν τα σχετικά βήματα και τις οδηγίες.

Μόλις ενημερωθεί η άδεια οδήγησης με τον ΑΦΜ, τότε θα μπορούν να εκδώσουν και να αποθηκεύσουν το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης στο κινητό τους οι ενδιαφερόμενοι.

Βέβαια, υπάρχει και μια μερίδα χρηστών που δεν μπορεί να «κατεβάσει» ούτε το ψηφιακό δελτίο ταυτότητας λαμβάνοντας μηνύματα αποτυχίας. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει οι πολίτες να υποβάλουν ένα αίτημα υποστήριξης μέσω του wallet.gov.gr/support.

Μάλιστα, εάν δεν έχουν εκδώσει δελτίο ταυτότητας ή εάν αυτό έχει δηλωθεί ως απολεσθέν, τότε δεν μπορούν να βγάλουν ούτε το ψηφιακό δελτίο έως ότου εκδοθεί νέα ταυτότητα. Προϋπόθεση για τη χρήση του Gov.gr Wallet είναι η εγκατάσταση της εκάστοτε τελευταίας έκδοσης της εφαρμογής.

Power Pass: Η ημερομηνία που θα καταβληθούν τα ποσά για τον Ιούνιο

Με εμβόλιμη πληρωμή απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων και χωρίς να απαιτείται να κάνουν εκ νέου αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα καταβληθούν τα ποσά για το Power Pass Ιουνίου. Παράλληλα, αυτά είναι τα 3 οικονομικά μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Οπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του Open «υπάρχουν λίγες εκκρεμότητες για τις αιτήσεις έως το τέλος του Μαΐου και για τον Ιούνιο. Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ».

Την έξτρα ενίσχυση για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν εκδοθεί τον Ιούνιο θα λάβουν τα νοικοκυριά, εφόσον μετά τον επανυπολογισμό των επιβαρύνσεων συνολικά για το 7μηνο Δεκεμβρίου - Ιούνιου και την αφαίρεση των κρατικής επιδότησης, των εκπτώσεων των παρόχων και του επιδόματος προκύψει πρόσθετο κόστος.

Τα στοιχεία καταναλώσεων και επιβαρύνσεων θα αντληθούν αυτόματα από τους παρόχους και το υπουργείο Οικονομικών θα καταβάλει τυχόν πρόσθετες αποζημιώσεις, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Δικαιούχοι Power Pass είναι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας με καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ και η επιδότηση αφορά μόνο την πρώτη κατοικία, ιδιόκτητη ή νοικιασμένη καθώς και τη φοιτητική στέγη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share