Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φωτιά στον Κορυδαλλό - Στο όρος Αιγάλεω οι φλόγες

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

11 Αυγούστου 2022 13:03
Φωτιά στον Κορυδαλλό - Στο όρος Αιγάλεω οι φλόγες
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης στον Κορυδαλλό, σε χαμηλή βλάστηση στην οδό Σταθοπούλου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Ειδικότερα, επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου και ένα ελικόπτερο. Παράλληλα, μάχη με τις φλόγες δίνουν από το πρωί ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να οριοθετήσουν το τεράστιο πύρινο μέτωπο που καίει πευκοδάσος στη Σκάλα Ποταμιάς, στη Θάσο.

Πυρκαγιά στο Μάτι: Στις 31 Οκτωβρίου η δίκη για την εκατόμβη νεκρών - 21 άτομα στο εδώλιο

Στις 31 Οκτωβρίου θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών οι 21 κατηγορούμενοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, που άφησε πίσω της 103 νεκρούς, εγκαυματίες και ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας θα βρεθούν 21 κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι πρόσωπα τα οποία το 2018 κατείχαν καίριες θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση της Ανατολικής Αττικής, όπως και πρώην στελέχη της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, κ.λπ. οι οποίοι κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες σε βαθμό πλημμελήματος.

Το πάνελ των κατηγορουμένων συμπληρώνει ένας ιδιώτης, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια και πρόκειται για τον άνθρωπο από τον οποίο ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή Νταού Πεντέλης, πολύ κοντά στο ομώνυμο μοναστήρι.

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων και των μαρτύρων, συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι έχουν κληθεί να καταθέσουν στο δικαστήριο. Εξάλλου, αναμένεται να κατακλίσουν το δικαστήριο κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα το καλοκαίρι του 2018.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share