Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Κεφαλονιά: Σύγκρουση αλιευτικού σκάφους με καταμαράν στη Σκάλα - Ένας τραυματίας

Στο καταμαράν επέβαιναν δέκα αλλοδαποί που είναι καλά στην υγεία τους

11 Αυγούστου 2022 10:43
Συναγερμός στην Κεφαλονιά: Σύγκρουση αλιευτικού σκάφους με καταμαράν στη Σκάλα - Ένας τραυματίας
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας 80χρονος τραυματίστηκε όταν το αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με ιστιοφόρο σκάφος καταμαράν, στο οποίο επέβαιναν δέκα αλλοδαποί, Ισραηλινοί υπήκοοι, στη Σκάλα Κεφαλονιάς. Ενώ, στις φλόγες τυλίχθηκε ένα σκάφος στο λιμάνι της Πέρδικας στην Αίγινα.

Ο 80χρονος, που ήταν ο μοναδικός επιβαίνων στο αλιευτικό, έπεσε στη θάλασσα και, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περισυνελέγη από ιδιωτικό σκάφος. Μεταφέρθηκε στην ξηρά και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού.

Οι δέκα επιβαίνοντες του ιστιοφόρου είναι καλά στην υγεία τους. Τα αίτια της σύγκρουσης του αλιευτικού με το ιστιοφόρο παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα, ενώ την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Κεφαλλονιάς.

Έκρηξη σε σκάφος στο Τολό Αργολίδας: Δύο γυναίκες τραυματίες! (videos)

Έκρηξη σε σκάφος σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 23 Ιουλίου στο Τολό του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας argolikeseidhseis.gr το σκάφος 7 μέτρων περίπου μόλις είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Τολού με 4 άτομα επιβάτες από το Άργος, συγγενείς όλοι μεταξύ τους και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα το σκάφος να τυλιχθεί στις φλόγες και οι επιβάτες να πέσουν στη θάλασσα για να σωθούν.

Έκρηξη σε σκάφος

Στο νοσοκομείο δύο γυναίκες μετά την έκρηξη σε σκάφος στο Τολό Αργολίδας

Στο σημείο έσπευσαν παραπλέοντα σκάφη που περισυνέλεξαν τους επιβάτες του σκάφους και τους μετέφεραν στην ακτή, ενώ το σκάφος συνέχισε να καίγεται.

Στο σημείο έσπευσαν το Λιμενικό, η πυροσβεστική και η αστυνομία, ενώ το ΕΚΑΒ Αργολίδας μετέφερε στο νοσοκομείο δυο γυναίκες τραυματίες με εγκαύματα. Έρευνα για τα ακριβή αίτια του συμβάντος διενεργεί η Λιμενική Αρχή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share