Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: Πολιτικός «πυρετός» με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ - Ανοίγει ο κύκλος των καταθέσεων

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση

11 Αυγούστου 2022 07:18
Νίκος Ανδρουλάκης: Πολιτικός «πυρετός» με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ - Ανοίγει ο κύκλος των καταθέσεων
(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα «χαρακώματα» βρίσκονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την υπόθεση των υποκλοπών από την ΕΥΠ με το Μέγαρο Μαξίμου να «απαντά» με τρόπο θεσμικό στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Κυβερνητικές πηγές τονίζουν διαρκώς πως ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε και δεν θα επέτρεπε ποτέ την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και επιμένουν στο σύνθημα πως «η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα» για τη συγκεκριμένη υπόθεση που έχει ανεβάσει στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

Χθες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κλιμάκωσαν τις αντιδράσεις τους αναφορικά με τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση στην Πράξη Νομοθετικού Περιερχόμενου γύρω από τη λειτουργία της ΕΥΠ με την Αξιωματική αντιπολίτευση να εκτοξεύει προσωπικά «πυρά» κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως όλα δείχνουν, η μητέρα όλων των μαχών θα δοθεί στη Βουλή στις 22 Αυγούστου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, προσπαθώντας να κρατήσει χαμηλούς τόνους, αρνήθηκε να απαντήσει στην ολομέτωπη επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον πρωθυπουργό, μη θέλοντας να εμπλακεί σε μια «στείρα ανταλλαγή δηλώσεων», όπως είπε, και παρέπεμψε στο άνοιγμα της Βουλής όπου «θα δοθεί η συνέχεια».

Από την κυβέρνηση τονίζουν ότι «θα γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης». Κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως με αυτό τον τρόπο θα μπουν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, θα αποκρουστεί τεκμηριωμένα η μομφή του ΣΥΡΙΖΑ περί «ενοχής» του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και οι υπαινιγμοί του ΠΑΣΟΚ για εμπλοκή των υπηρεσιών ασφαλείας με το κακόβουλο λογισμικό predator.

Ανδρουλάκης για υποκλοπή: Παρακολουθήσατε μια ολόκληρη παράταξη

Χθες με μια μακροσκελή ανακοίνωση, ο Νίκος Ανδρουλάκης έβαλλε κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου από την ΕΥΠ και την απόπειρα παγίδευσής του με το λογισμικό Predator. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι πλέον δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σε υπουργούς και λοιπούς που τον αμφισβητούν, κάνει λόγο για παρακολούθηση ενός ολόκληρου κόμματος συμπεριλαμβανομένων πρώην πρωθυπουργών, πρώην υπουργών κι εν κατακλείδι ολόκληρου του ΠΑΣΟΚ και ξεκαθαρίζει ότι «δεν θα δεχθώ καμία ενημέρωση στο αυτί».

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει πως «αν δεν ήμουν ευρωβουλευτής, σήμερα μαζί με μένα και ολόκληρος ο ελληνικός λαός δεν θα γνωρίζαμε τις παρακρατικές μεθόδους, που χρησιμοποίησε η σημερινή κυβέρνηση. Δε θα γνωρίζαμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε να με παρακολουθεί η ΕΥΠ και λίγες μέρες μετά έγινε απόπειρα παγίδευσης μου με το λογισμικό Predator».

Αμεση ήταν η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου στη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, γύρω από την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του από την ΕΥΠ. Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ σχολίασε τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, τόνίζοντας πως ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχειρεί την εργαλειοποίηση ενός, όντως, πολύ σημαντικού θέματος!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share