Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ισχυρή φωτιά στον Μύτικα Άρτας

Συναγερμός στην πυροσβεστική

10 Αυγούστου 2022 19:18
Ισχυρή φωτιά στον Μύτικα Άρτας
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στον οικισμό Μύτικα Άρτας, το απόγευμα της Τετάρτης. Επίσης, φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Σαρακίνα, στη Σπιάτζα Πύργου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στα όρια του οικισμού, ωστόσο δεν απειλούνται σπίτια, καθώς οι άνεμοι πνέουν σε αντίθετη κατεύθυνση και με ένταση τρία μποφόρ.

Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Φωτιά στη Ζάκυνθο, στην περιοχή Σεβέικα – 112 για τον οικισμό Μεγάλα Αλώνια

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην ορεινή Ζάκυνθο και συγκεκριμένα, μεταξύ Αγίου Νικολάου Βολιμών και Μακρύ Γιαλού, στην περιοχή Σεβέικα.

Δείτε επίσης: Φωτιά στο Κορωπί

Σύμφωνα με το Zantenews.gr, στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, ενώ στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν και εναέρια μέσα.

Λίγο πριν από τις 12:30 δόθηκε εντολή για εκκένωση με μήνυμα από το 112. «Αν βρίσκεστε στην τοποθεσία Μεγάλα Αλώνια εκκενώστε τώρα προς Άνω Βολίμες» ανέφερε το μήνυμα που εστάλη στους κατοίκους.

Υπήρχε από νωρίς αίτημα για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή Μεγάλα Αλώνια.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 24 πυροσβέστες, 10 οχήματα, πέντε αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά: Καίγονται παλέτες και σκουπίδια

Φωτιά σημειώθηκε σε προαύλιο χώρο εργοστασίου στον Πειραιά. Επί τόπου έσπευσαν 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα, καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δείτε επίσης: Συναγερμός στον Ασπρόπυργο: Ανησυχία για το τοξικό νέφος μετά τη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών

Συγκεκριμένα η φωτιά έχει εκδηλωθεί στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου Ελαΐς στη συμβολή των οδών Καραολή Δημητρίου και Πειραιώς. Οι φλόγες καίνε παλέτες και απορρίμματα.

Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Δείτε ενημέρωση του πυροσβεστικού σώματος:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share