Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ματίνα Παγώνη: «Καταγράφαμε όλους ως θανάτους Covid και ξέραμε ότι ήταν λάθος! Τώρα δεν έχει νόημα να το αλλάξουμε» (Video)

«Ήμουν κάθετα αντίθετη από την αρχή...»

10 Αυγούστου 2022 18:58
Ματίνα Παγώνη: «Καταγράφαμε όλους ως θανάτους Covid και ξέραμε ότι ήταν λάθος! Τώρα δεν έχει νόημα να το αλλάξουμε» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάθετα αντίθετη με την απόφαση της Κυβέρνησης να αλλάξει το πρωτόκολλο καταγραφής θανάτων, το οποίο ουσιαστικά καταχωρούσε όλους τους νεκρούς στα νοσοκομεία ως θύματα του κορωνοϊού, εμφανίστηκε η Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως διαφωνούσε μεν εξαρχής με το συγκεκριμένο πρωτόκολλο, αλλά τώρα δεν έχει νόημα η αλλαγή του:

«Ήμουν κάθετα αντίθετη από την αρχή και το είχα πει, να γίνεται η καταγραφή έτσι. Ήταν εισήγηση της επιτροπής, από κει και πέρα τη στιγμή που αποφασίστηκε έτσι συνεχίσαμε στα νοσοκομεία αυτό το πρωτόκολλο. Μετά από δύο χρόνια να θυμόμαστε τώρα να αλλάξουμε το πρωτόκολλο, δεν έχει νόημα. Όλοι ξέραμε πως γινόταν η καταγραφή μέχρι τώρα και ο κόσμος το ήξερε.

Όποιος έμπαινε για οποιαδήποτε αιτία, καρκινοπαθής, έμφραγμα και διαπιστωνόταν ότι είχε covid, η τελική ετικέτα που βάζαμε ήταν covid. Αυτό για μένα ήταν λάθος από την αρχή, το είχαμε επισημάνει, δεν έχει νόημα να κάνουμε τώρα αυτή τη συζήτηση.

Γιατί τώρα σκεφτήκανε να αλλάξουν το πρωτόκολλο, νομίζω δεν έχει νόημα. Στα δύο χρόνια και πέντε μήνες αλλάζεις την καταγραφή; Τι νόημα έχει; Ήταν λάθος από την αρχή η εισήγηση να τηρηθεί αυτό το πρωτόκολλο».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share