Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022

Πέθανε η Αγγελική Βαρελλά

Θλίψη...

9 Αυγούστου 2022 19:08
Πέθανε η Αγγελική Βαρελλά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέθανε σήμερα (09.08.2022) σε ηλικία 92 ετών, η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Αγγελική Βαρελλά, που γεννήθηκε το 1930 στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε επίσης: Πέθανε ο ιστορικός και συγγραφέας Ευάγγελος Κωφός

Η ελληνική λογοτεχνία θρηνεί για τον θάνατό της Αγγελικής Βαρελά, αφού ήταν μια συγγραφέας που τα έργα της μεγάλωσαν και κράτησαν συντροφιά σε πολλές γενιές παιδιών.

Η πορεία της

Πέθανε η Αγγελική Βαρελλά

Η Αγγελική Βαρελλά γεννήθηκε το 1930 στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έζησε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κάτι μου έμεινε ανεξίτηλο στη μνήμη της, αφού το περιγράφει και στα βιβλία της, όπως το «Με το χαμόγελο στα χείλη».

Ήταν πτυχιούχος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και για πρώτη φορά ασχολήθηκε με το παιδικό βιβλίο το 1966. Έκτοτε είχε διαρκή πορεία στον χώρο και έχει βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το Υπουργείο Παιδείας για τα αναγνωστικά που έγραψε για τα παιδιά του δημοτικού σχολείου.

Έντονη ήταν η παρουσία της και σε όλες τις εκδηλώσεις (σχολεία, συλλόγους γονέων, δήμους, βιβλιοθήκες κτλ.) που γινόταν για το παιδί και το παιδικό βιβλίο.

Ορισμένα από τα βιβλία που μας προσέφερε η αγαπημένη συγγραφέας είναι τα: «Γελαστός και Αγέλαστος», «9 τηλεφωνήματα κι ένας λαγός», «Τι κάνεις είσαι καλά», «Ποιος παίζει μπάλα στο ταβάνι μας», «Το ποδηλατάκι-ήλιος», «Φιλενάδα φουντουκιά μου» και ο «Ο μικρός ποδοσφαιριστής».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share