Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτιά στον Έβρο - Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

9 Αυγούστου 2022 18:40
Φωτιά στον Έβρο - Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις
ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά έχει ξεσπάσει στον Έβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή Λάβαρα. Για κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί επίγειες δυνάμεις.

Δείτε επίσης: Συναγερμός στη Σαμοθράκη: Φωτιά καίει στο νησί - Στη μάχη και εναέρια Μέσα της πυροσβεστικής

Για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί 15 πυροσβέστες με έξι υδροφόρα οχήματα, ενώ οι φλόγες καίνε ξερά χόρτα σε δασώδης έκταση, αλλά «γυμνό» σημείο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι και η πυρκαγιά δεν απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή, προς το παρόν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το evros-news.gr, εκκενώνεται προληπτικά το στρατιωτικό φυλάκιο του «Μαύρου Όγκου».

Μεγάλη φωτιά στο Λογγίτσι Στυλίδας – Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής στη Φθιώτιδα μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Λογγίτσι του Δήμου Στυλίδας.

Δείτε επίσης: Φωτιά στον Ασπρόπυργο

Η φωτιά ξεκίνησε χαμηλά έξω από το Λογγίτσι με την κατεύθυνση όμως του αέρα είναι προς τον οικισμό σύμφωνα με το lamiareport.

Από το Συντονιστικό δόθηκε εντολή να σπεύσουν στην περιοχή τα πιο κοντινά διαθέσιμα οχήματα, ενώ από αέρος, μετά τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας, σηκώθηκαν και τρία Air Tractor.

Φωτιά στην Εύβοια: Στις φλόγες οι Ραπταίοι! Πνέουν ισχυροί άνεμοι - Στη μάχη της κατάσβεσης και εθελοντές

Φωτιά στην Εύβοια: Μάχη με τη φωτιά που έχει ξεσπάσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας στη νότια Εύβοια, στην περιοχή των Ραπταίων δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές. Παράλληλα, δραματικοί ήταν οι διάλογοι των Αρχών την ώρα της φωτιάς στην Πεντέλη.

Η φωτιά στη νότια Εύβοια ξέσπασε από άγνωστη αιτία, πριν καλά καλά ξημερώσει. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η φωτιά δεν απειλεί, προς το παρόν, σπίτια αλλά σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα evima.gr, οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται στους δρόμους και προσπαθούν να βοηθήσουν όπως μπορούν.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Δευτέρα 8/8 σε 4 περιφέρειες

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Θάσου, ΠΕ Έβρου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Χάρτης με τις περιοχές που έχουν σήμερα υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share