Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Πρόταση» Οικονόμου για τις προκλήσεις Ακάρ: Έλληνες και Τούρκοι κολυμβητές να δώσουν αγώνα ειρήνης! (video)

«Είναι κάτι που το χρειάζεται και η Ευρώπη και οι δυο μας χώρες»

9 Αυγούστου 2022 14:00
«Πρόταση» Οικονόμου για τις προκλήσεις Ακάρ: Έλληνες και Τούρκοι κολυμβητές να δώσουν αγώνα ειρήνης! (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις προκλήσεις του Χουλουσί Ακάρ που κατέδειξε για ακόμα μια φορά το Καστελόριζο ως στρατιωτικό στόχο της Τουρκίας ο κυβερνητικός Οικονόμου απάντησε προτείνοντας αγώνα ειρήνης ανοιχτής θαλάσσης με τη συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων κολυμβητών.

Ψυχραιμία και αποφασιστικότητα

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου κλήθηκε να σχολιάσει τις σημερινές εκ νέου προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας και μεταξύ άλλων τόνισε ότι στις προκλήσεις η κυβέρνηση τοποθετείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι τα εθνικά μας δίκαια είναι προστατευμένα, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η παγκόσμια κοινότητα έχει εμπεδώσει ότι η Ελλάδα είναι στο πλευρό του διεθνούς δικαίου σε αντίθεση με τον αναθεωρητισμό άλλων χωρών».

Ρητορικές υπερβολές και πλειοδοσία προκλήσεων

«Ρητορικές υπερβολές και πλειοδοσία προκλήσεων από το πολιτικό προσωπικό της Τουρκίας δεν προσθέτει τίποτα παραπάνω στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου επισημαίνοντας: «ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, η χώρα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή και τη σταθερότητα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε βήμα πίσω σε ότι αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία».

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε με την πρόταση για κολυμβητικό αγώνα ειρήνης με τη συμμετοχή Τούρκων και Ελλήνων κολυμβητών:

«Τώρα, επειδή είπε και κάτι άλλο ο κ. Ακάρ για Τούρκος κολυμβητές, θα ήταν καλή ιδέα να γίνει ένας αγώνας ειρήνης ανοιχτής θαλάσσης με τη συμμετοχή και Ελλήνων και Τούρκων κολυμβητών. Είναι καλύτερα να το δούμε πιο αποφορτισμένα το όλο ζήτημα και με έμφαση στο διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες. Να μην επιδιώκουμε εστίες έντασης στην περιοχή μας. Είναι κάτι που το χρειάζεται και η Ευρώπη και οι δυο μας χώρες».

Μόνο 1950 μέτρα

Υπενθυμίζεται ότι ο Χουλουσί Ακάρ μιλώντας στο συνέδριο των Τούρκων πρεσβευτών που γίνεται στην Άγκυρα, αναφέρθηκε στην απόσταση του Καστελόριζου από την Τουρκία, λέγοντας πως είναι μόνο 1.950 μέτρα και οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί.

Μάλιστα αναφερόμενος σε κάποιον Έλληνα υπουργό, που φέρεται να είπε ότι «αν μπορουν ας έρθουν», εκείνος απάντησε «αν θέλει ο Θεός μπορεί να συμβεί κι αυτό».

Σε εγρήγορση

Σε ότι αφορά τον απόπλου τουρκικού γεωτρύπανου Αμπντούλ Χαμίντ Χαν ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και είμαστε σε εγρήγορση. Με νηφαλιότητα κάνουμε πάντα αυτό που πρέπει να κάνουμε».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share