Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αναβρασμός στα Εξάρχεια: Μεγάλη ένταση στο ξεκίνημα των εργασιών για το Μετρό στην πλατεία (photos)

Ισχυρή αστυνομική δύναμη στην περιοχή

9 Αυγούστου 2022 11:58
Αναβρασμός στα Εξάρχεια: Μεγάλη ένταση στο ξεκίνημα των εργασιών για το Μετρό στην πλατεία (photos)
Πηγή φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναβρασμός επικρατεί στα Εξάρχεια όπου ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή του μετρό στην πλατεία.

επεισοδια-εξαρχεια-πλατεια-μετρο-9-8
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Από τα ξημερώματα, μπουλντόζες με την ισχυρή συνοδεία ΜΑΤ, περιέφραξαν με τσιμεντένιους φράχτες την πλατεία, ενώ συνεργεία προχώρησαν και σε κοπές δένδρων. Στο σημείο βρέθηκαν κάτοικοι και συλλογικότητες που αντιδρούν για την κατασκευή του σταθμού.

επεισοδια-εξαρχεια-πλατεια-μετρο-9-8
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

«Η πλατεία χρειάζεται Ζωή, Ελευθερία, Δημιουργία, όχι σταθμό Μετρό» αναφέρεται σε πανό που κρατούν οι πολίτες που συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Μάλιστα, κάποια στιγμή επικράτησε ένταση, καθώς κάτοικοι μπήκαν μπροστά από μηχανήματα, με αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.

επεισοδια-εξαρχεια-πλατεια-μετρο-9-8
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Χαϊδάρι: Μποτιλιάρισμα στην Εθνική - Διεκόπη η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο λόγω καθίζησης!

Χαϊδάρι: Διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αθηνών (Καβάλας) στο ύψος του Χαϊδαρίου.

Ο λόγος της διακοπής στη Λεωφόρο Αθηνών είναι η καθίζηση του οδοστρώματος, στη διασταύρωση με την οδό Αεροπόλεως, στο ρεύμα προς Κόρινθο. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στις δύο αριστερές λωρίδες. Όπως είναι φυσικό στο σημείο έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα.

επεισοδια-εξαρχεια-πλατεια-μετρο-9-8
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Μετρό: Αρχίζουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια προς Πειραιά - Από Λιμάνι προς Αεροδρόμιο σε 55'

Προ των πυλών είναι η λειτουργία της επέκτασης Γραμμής 3 του μετρό προς το λιμάνι και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τα οριστικά δοκιμαστικά δρομολόγια να ξεκινούν από σήμερα ώστε όλα να είναι έτοιμα και να δοθεί στο επιβατικό κοινό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται, ότι κλείνουν σταθμοί στη Γραμμή 3.

Με την ολοκλήρωση του έργου και τη θέση σε λειτουργία και των σταθμών «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο» προβλέπεται αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως. Σημειώνεται δε ότι ο συνολικός χρόνος από το λιμάνι μέχρι το αεροδρόμιο θα διανύεται με το μετρό σε μόλις 55 λεπτά.

επεισοδια-εξαρχεια-πλατεια-μετρο-9-8
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Με την ολοκλήρωση του έργου, στον σταθμό Πειραιά προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό Συγκοινωνιακό Κέντρο, συνενώνοντας λειτουργικά δυο γραμμές μετρό (Γραμμές 1 και 3), το λιμάνι, τον προαστιακό σιδηρόδρομο και την επέκταση του τραμ προς Πειραιά (5,4 χλμ. μονής γραμμής και 12 σταθμοί), διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς. Επιπλέον, η σύνδεση που θα προκύψει μεταξύ του λιμανιού του Πειραιά και του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέσω της Γραμμής 3 του μετρό, θα προσδώσει τόσο ιδιαίτερα αναπτυξιακά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά όσο και στην εθνική οικονομία γενικότερα.

Υπενθυμίζεται πως η επέκταση της Γραμμής 3 του μετρό «Αγία Μαρίνα-Πειραιάς» στο σύνολό της περιλαμβάνει σήραγγα μήκους 7,6 χλμ. και 6 νέους σύγχρονους σταθμούς (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο) καθώς και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 730.000.000 ευρώ σε περιοχές του Δήμου Πειραιά και των δήμων της ευρύτερης περιοχής (Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγ.Βαρβάρα) που σήμερα έχουν έντονα προβλήματα κυκλοφορίας και χαμηλό επίπεδο εξυπηρέτησης από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ήδη στις 6 Ιουλίου 2020 παραδόθηκαν προς χρήση στο επιβατικό κοινό οι 3 πρώτοι σταθμοί Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share