Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγωδία στα Σύβοτα: Το χρονικό του θανατηφόρου περιστατικού με το θαλάσσιο αλεξίπτωτο - Πώς κόπηκε το νήμα της ζωής για την άτυχη γυναίκα (video)

«Είμαι σε σοκ, κλαίω όλη μέρα» λέει ο χειριστής του σκάφους

7 Αυγούστου 2022 21:00
Τραγωδία στα Σύβοτα: Το χρονικό του θανατηφόρου περιστατικού με το θαλάσσιο αλεξίπτωτο - Πώς κόπηκε το νήμα της ζωής για την άτυχη γυναίκα (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τραγική κατάληξη είχε για μία γυναίκα η απόφαση της να κάνει αλεξίπτωτο θαλάσσης στην περιοχή Σύβοτα, καθώς μπουρίνι που ξέσπασε στην περιοχή έσπασε τον ιμάντα που κρατούσε η κοπέλα με αποτέλεσμα εκείνη να πέσει στο νερό.

Πρόκειται για γυναίκα, ηλικίας περίπου 60 ετών η οποία έκανε θαλάσσιο αλεξίπτωτο την ώρα που είχε ξεσπάσει η καταιγίδα και οι ισχυροί άνεμοι. Ξαφνικά το σχοινί το οποίο κρατούσε το αλεξίπτωτο δεμένο στη βάρκα κόπηκε και η γυναίκα κατέληξε από ύψος στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr τη γυναίκα με καταγωγή από τη Θράκη, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έκανε διακοπές στην περιοχή, περισυνέλλεξε το πλοίο «δελφίνι» που έκανε δρομολόγιο από τους Παξούς εκείνη την ώρα. Ωστόσο, όταν την ανέβασαν στο σκάφος η κοπέλα δεν είχε τις αισθήσεις της. Στο λιμάνι των Συβότων ανέμενε ασθενοφόρο και εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο χειριστής της βάρκας βρέθηκε ουσιαστικά ναυαγός ανάμεσα στα κύματα. Έγινε αντιληπτός από ιδιωτικό σκάφος οι άνθρωποι του οποίου κατάφεραν να τον βγάλουν από την θάλασσα και να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Σύβοτα: «Είμαι σε σοκ, ο άνεμος έκοψε τον ιμάντα του αλεξίπτωτου» λέει ο χειριστής του σκάφους

Στη σύλληψη του χειριστή του σκάφους προχώρησε το Πρώτο Λιμενικό Τμήμα στα Σύβοτα, εκεί όπου το μεσημέρι της Κυριακής συνέβη το τραγικό δυστύχημα με θύμα μία γυναίκα που έκανε θαλάσσιο αλεξίπτωτο και για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, κόπηκε ο ιμάντας που την κρατούσε δεμένη με το σκάφος. Οπως ήταν φυσικό, ο χειριστής συνελήφθη για τη διαδικασία της προανάκρισης στο λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας.

«Είμαι σε σοκ, όλη μέρα κλαίω. Ξαφνικά βγήκε ένα δυνατό μπουρίνι και εκείνη την ώρα κόπηκε ο ιμάντας χωρίς να καταλάβω πώς. Βρέθηκα κι εγώ ο ίδιος ναυαγός και ενδεχομένως να είχα πνιγεί αν δεν είχε βρεθεί το σκάφος που μας περισυνέλεξε. Δεν ξέρω πώς έγινε το δυστύχημα, ο μόνος λόγος που μπορώ να το αποδώσω είναι ο ξαφνικός άνεμος», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ o χειριστής του σκάφους.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ένα ξαφνικό μπουρίνι έσπασε τον ιμάντα που κρατούσε γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό στην περιοχή ανάμεσα σε Σύβοτα, Θεσπρωτία νότια Κέρκυρα. Στο λιμάνι των Συβότων ανέμενε ασθενοφόρο όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ρεπορτάζ της ΕΡΤ ανέφερε πως η γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, ενώ λίγο αργότερα το Λιμενικό Σώμα επιβεβαίωσε τα δυσάρεστα νέα.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, η σορός της γυναίκας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας στα Σύβοτα, ενώ αναμένεται να γίνει νεκροτομή για τα ακριβή αίτια του θανάτου της. Το τοπικό σάιτ epiruspost.gr σε ρεπορτάζ του σημειώνει ότι η αδιανόητη τραγωδία συνέβη στη θαλάσσια περιοχή των Συβότων νωρίς το απόγευμα της Κυριακής και κατά την ώρα που ξέσπασε σφοδρό μπουρίνι. Η γυναίκα, ηλικίας περίπου 50 ετών έκανε διακοπές με την οικογένειά της στην περιοχή και είχε έρθει από τη Θράκη και πιο συγκεκριμένα με καταγωγή από την Κομοτηνή. Το άψυχο πτώμα περισυνέλεξε το δελφίνι που έκανε δρομολόγιο από τους Παξούς εκείνη την ώρα.

Πώς σώθηκε ο χειριστής του σκάφους

Ο χειριστής του σκάφους, σύμφωνα με την ίδια πηγή, βρέθηκε ουσιαστικά ναυαγός ανάμεσα στα κύματα. Έγινε αντιληπτός από σκάφος που έπλεε κοντά, οι άνθρωποι του οποίου κατάφεραν να τον βγάλουν από τη θάλασσα και να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share