Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σε πύρινο κλοιό η Κέρκυρα: Μεγάλη φωτιά στη Λευκίμμη και άμεση κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μεγάλη μάχη στο σημείο

7 Αυγούστου 2022 18:36
Σε πύρινο κλοιό η Κέρκυρα: Μεγάλη φωτιά στη Λευκίμμη και άμεση κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στη Λευκίμμη. Η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί στους Αγίους Θεοδώρους και έχει πολλά μέτωπα.

Στο σημείο επιχειρούν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, kerkyrasimera.gr, επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου, οχήματα της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές.

Ασφυκτική ατμόσφαιρα στη Φυλή: Μαύροι καπνοί ζώνουν την περιοχή - Φωτιά ξέσπασε στη χωματερή

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στη χωματερή της Φυλής. Επί τόπου έχουν σπεύσει 5 οχήματα της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή υπάρχει πυκνός καπνός καθώς καίγονται ελαστικά.

Σεισμός στο Καστελόριζο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (7/8) στις 11:02, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο σεισμός σημειώθηκε 15 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά της Μεγίστης και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Παράλληλα, σεισμός είχε γίνει πριν λίγες ημέρες και στο Ρέθυμνο.

«Καμπανάκι» επιστημόνων για την «σεισμική ησυχία» της Ελλάδας: Συσσωρεύει ενέργεια το σύστημα...

Ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του - που μοιάζει με προειδοποίηση - σχολιάζει την «σεισμική ησυχία» που επικρατεί σε όλη τη χώρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «τώρα συσσωρεύει ενέργεια το σύστημα».

Που είναι τα 6άρια και 7άρια της διετίας 2020-2021, διερωτάται ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, που δεν δείχνει ιδιαίτερα αισιόδοξος για την απουσία σεισμικών δονήσεων.

σεισμοσ-καστελοριζο-7-8

H ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΗΣΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!!

Εντός του 2022 δεν έχει κάνει ούτε ένα σεισμό μεγέθους μεγαλύτερου του 5. Που είναι τα 6άρια και 7άρια της διετίας 2020-2021...Τώρα συσσωρεύει ενέργεια το σύστημα!!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share