Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ασφυκτική ατμόσφαιρα στη Φυλή: Μαύροι καπνοί ζώνουν την περιοχή - Φωτιά ξέσπασε στη χωματερή

Συναγερμός ξανά στην Πυροσβεστική

7 Αυγούστου 2022 14:24
Ασφυκτική ατμόσφαιρα στη Φυλή: Μαύροι καπνοί ζώνουν την περιοχή - Φωτιά ξέσπασε στη χωματερή
Φωτογραφία αρχείου: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στη χωματερή της Φυλής. Επί τόπου έχουν σπεύσει 5 οχήματα της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή υπάρχει πυκνός καπνός καθώς καίγονται ελαστικά.

Σεισμός στο Καστελόριζο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (7/8) στις 11:02, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο σεισμός σημειώθηκε 15 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά της Μεγίστης και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Παράλληλα, σεισμός είχε γίνει πριν λίγες ημέρες και στο Ρέθυμνο.

«Καμπανάκι» επιστημόνων για την «σεισμική ησυχία» της Ελλάδας: Συσσωρεύει ενέργεια το σύστημα...

Ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του - που μοιάζει με προειδοποίηση - σχολιάζει την «σεισμική ησυχία» που επικρατεί σε όλη τη χώρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «τώρα συσσωρεύει ενέργεια το σύστημα».

Που είναι τα 6άρια και 7άρια της διετίας 2020-2021, διερωτάται ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, που δεν δείχνει ιδιαίτερα αισιόδοξος για την απουσία σεισμικών δονήσεων.

H ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΗΣΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!!

Εντός του 2022 δεν έχει κάνει ούτε ένα σεισμό μεγέθους μεγαλύτερου του 5. Που είναι τα 6άρια και 7άρια της διετίας 2020-2021...Τώρα συσσωρεύει ενέργεια το σύστημα!!

σεισμοσ-καστελοριζο-7-8

Τρόμος στις Φιλιππίνες: Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ – Κατέρρευσαν κτίρια

Μια ιδιαίτερα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί στις Φιλιππίνες. Συγκεκριμένα, ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έπληξε τις βόρειες Φιλιππίνες, σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS). Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες ημέρες σειμειώθηκε και άλλος σεισμός στο Αρκαλοχώρι.

Ο σεισμός σημειώθηκε στην ορεινή επαρχία Άμπρα της κυριότερης νήσου των Φιλιππίνων, της Λουζόν, στις 08:43 (τοπική ώρα· 03:43 ώρα Ελλάδας). Το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε πως ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα.

Στην πόλη Ντολόρες, 11 χιλιόμετρα από το επίκεντρο της δόνησης, τρομοκρατημένοι κάτοικοι έσπευσαν να βγουν από τα σπίτια τους ενώ παράθυρα και βιτρίνες κτιρίων έγιναν κομμάτια, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας Έντουιν Σέρχιο.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Φέρντιναντ Μάρκος ο νεότερος έδωσε εντολή να σταλούν άμεσα ομάδες έρευνας και διάσωσης και βοήθεια στην επαρχία Άμπρα, ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του.

Ο Μάρκος θα μεταβεί αεροπορικώς εντός της ημέρας στην πληγείσα περιοχή, διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος της προεδρίας των Φιλιππίνων Τρίξι Κρους-Άνχελες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share