Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτιά κοντά στα διόδια της Ελευσίνας: Προληπτική εκκένωση της Άνω Βλυχάδας! Έκλεισε η Αθηνών-Κορίνθου (photo-video)

Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και ενάεριες δυνάμεις

5 Αυγούστου 2022 11:21
Φωτιά κοντά στα διόδια της Ελευσίνας:  Προληπτική εκκένωση της Άνω Βλυχάδας! Έκλεισε η Αθηνών-Κορίνθου (photo-video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε δασική έκταση τρία χιλιόμετρα μετά τα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο. Παράλληλα, θλίψη προκαλούν οι εικόνες αποκάλυψης στο ελληνικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, το Νοσοκομείο Βαλουκλή, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε παράδρομο στο Λουτρόπυργο Νέας Περάμου. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και ενάεριες δυνάμεις.

Κλειστή η Ολυμπία Οδός - Από την παλιά εθνική η κυκλοφορία

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γίνονται αυτή την ώρα, λόγω της φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Λουτρόπυργος Νέας Περάμου, μετά τα διόδια της Ελευσίνας. Συγκεκριμένα, έχει κλείσει η Ολυμπία Οδός και η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλιά Εθνική Οδό.

Παράλληλα, εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση ενώ διεξάγονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή. Το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Άνω Βλυχάδα, εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα».

Το μήνυμα από το 112:

Προληπτική εκκένωση της Άνω Βλυχάδας

Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους λόγω βλάβης

Επίσης, αναγκαστική προσθαλάσσωση πραγματοποίησε διθέσιο πυροσβεστικό αεροσκάφος ελαφρού τύπου (AirTractor), το οποίο επιχειρούσε στη φωτιά στη Νέα Πέραμο, πιθανότατα λόγω μηχανικής βλάβης.

Οι δύο πιλότοι, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, περισυλλέγησαν από μια ιδωτική βάρκα και στη συνέχεια μετέβη σκάφος του λιμενικού για τους παραλάβει.

Φωτιά στο Βραχάσι Λασιθίου: Προφυλακιστέος 25χρονος για εμπρησμό – «Ήμουνα μεθυσμένος»

Προσωρινά κρατούμενος για τη φωτιά στο Βραχάσι Λασιθίου κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ο 25χρονος. Είχε ομολογήσει τον εμπρησμό στην περιοχή στις 28 Ιουλίου.

Δείτε επίσης: Μεγάλη φωτιά στην Κρήτη – Σηκώθηκε ελικόπτερο

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 25χρονος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης όταν έβαλε φωτιά σε καλαμιές στο Βραχάσι Λασιθίου. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της 28ης Ιουλίου γινόταν υπήρχε υπαίθριο πανηγύρι όπου διασκέδαζαν εκατοντάδες άνθρωποι.

Στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά έσπευσαν 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων, δασοπυροσβέστες, αλλά και 2 υδροφόρες των ΟΤΑ.

Μάλιστα, υπήρχε περίπτωση να διαταχθεί εκκένωση του οικισμού, κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε.

Οι φλόγες έκαναν στάχτη καλάμια, βάτους και δασική έκταση 5 στρεμμάτων.

Φωτιά στο Βραχάσι Λασιθίου – Ελεύθερη υπό όρους 45χρονη

Φωτιά στο Βραχάσι Λασιθίου: Προφυλακιστέος 25χρονος για εμπρησμό – «Ήμουνα μεθυσμένος»

Στο μεταξύ, ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αποφασίστηκε να αφεθεί η 45χρονη η οποία συνελήφθη την Κυριακή (31.07.2022) με την κατηγορία της ηθικής αυτουργού για τη μεγάλη φωτιά.

Σύμφωνα με το cretapost, στην 45χρονη, μετά την απολογία της στην ανακρίτρια Λασιθίου, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, καθώς και η καταβολή εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ.

Η ίδια υποδέχθηκε με ανακούφιση και χαμόγελα αναστεναγμού την απόφαση, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, ο οποίος εξ αρχής είχε δηλώσει ότι «οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες και σύντομα θα λήξει με αίσια έκβαση η περιπέτεια της».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share