Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

Ξεκάθαρος Τζανάκης για κύμα κορωνοϊού και 4η δόση εμβολίου : Τριπλάσιος ο αριθμός των πραγματικών κρουσμάτων – 1 στους 2 πλέον είναι θετικός! (video)

«Υποχρεωτικότητα για όλους άνω των 60»

4 Αυγούστου 2022 12:23
Ξεκάθαρος Τζανάκης για κύμα κορωνοϊού και 4η δόση εμβολίου : Τριπλάσιος ο αριθμός των πραγματικών κρουσμάτων – 1 στους 2 πλέον είναι θετικός! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για την έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα μας εν μέσω καλοκαιριού και την αναγκαιότητα της 4η δόσης του εμβολίου μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Για τουλάχιστον τριπλάσιο αριθμό πραγματικών κρουσμάτων έκανε λόγο ο καθηγητής σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατηρητηρίου του Παν/μίου Κρήτης. «Εάν χθες είχαμε 17.000 κρούσματα, στην ουσία αυτά είναι κοντά στις 50.000» δήλωσε ο καθηγητής, επισημαίνοντας πως 1 στους 2 έχει κορωνοϊό.

Διαβάστε επίσης: Αναστάτωση στο σπίτι του Κώστα Μπακογιάννη - Δύσκολες ώρες για τον ίδιο και τον μικρό του γιο, Δήμο

Αναφορικά με όσους δεν έχουν μολυνθεί από τον ιό, ο κ. Τζανάκης είπε πως αυτό που έχει παρατηρήσει είναι πως είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα ατομικά μέτρα προστασίας.

Ερωτώμενος για την αλλαγή του ιού, απάντησε πως έχει αλλάξει πλήρως προς το χειρότερο, είναι μεταδοτικότερος, ωστόσο έχει αλλάξει προς το καλύτερο σε ό,τι αφορά την παθογένεια. «Οι ασθενείς δεν χρειάζονται κλινική υποστήριξη γιατί ο ιός δεν προκαλεί πνευμονίες» συμπλήρωσε.

Οι κατηγορίες ατόμων για την 4η δόση

Ο καθηγητής τόνισε πως οι άνω των 60 ετών, ανεξαρτήτως εάν έχουν υποκείμενα νοσήματα πρέπει να λάβουν την 4η δόση άμεσα. «Όποιος έχει βαρύ υποκείμενο νόσημα, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα πρέπει να συνεννοηθεί με τον γιατρό του» προσέθεσε. Ολοκληρώνοντας είπε πως λόγω του εμβολιασμού η πανδημία φαίνεται να γίνεται ενδημική και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το φθινόπωρο με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Συναγερμός Ματίνας Παγώνη για τον κορωνοϊό: «Μπορεί να υπάρξει επαναλοίμωξη ακόμη και μετά από 20 ημέρες»

«Μπορεί τον Σεπτέμβρη να έχουμε νέες μεταλλάξεις», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας πως «αυτό που μας ενδιαφέρει με τις μεταλλάξεις είναι η μεταδοτικότητά τους και εάν είναι θανατηφόρες». Παράλληλα, τρομακτική είναι η εκτίμηση του καθηγητή Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη για 400.000-500.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα!

Η κ. Παγώνη, μιλώντας στο Open, σημείωσε πως «ο κόσμος έχει πλέον βαρεθεί να ακούει τη λέξη κορωνοϊός μετά από 2,5 χρόνια. Ωστόσο δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ, οι παραλλαγές είναι εδώ. Μάλιστα, η παραλλαγή Ο5 που διαχειριζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεταδοτική αλλά βέβαια δεν είναι θανατηφόρος.

Χρειάζεται να προσέχουμε. Όταν πηγαίνουμε στα νησιά και στα σοκάκια τους, εκεί που ο ένας σκουντάει τον άλλον, εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα. Εκεί λοιπόν χρειάζεται η χρήση μάσκας. Είναι εύκολο; Φυσικά και είναι εύκολο, γιατί έτσι θα αποφύγουμε τη μετάδοση».

Μάλιστα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε ότι «όταν βγαίνεις στις 12 το βράδυ, εκείνη την ώρα βγαίνει η νεολαία για να διασκεδάσει, και βλέπεις ότι υπάρχει κόσμος δίπλα σου που δεν γνωρίζεις, φοράς τη μάσκα σου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share