Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γρεβενά: Εξελίξεις μετά το θάνατο του 35 ημερών βρέφους - Σε αναμονή για τις ιστολογικές εξετάσεις

Το χρονικό της τραγωδίας

3 Αυγούστου 2022 20:07
Γρεβενά: Εξελίξεις μετά το θάνατο του 35 ημερών βρέφους - Σε αναμονή για τις ιστολογικές εξετάσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξελίξεις υπάρχουν μετά το θάνατο του 35 ημερών βρέφους στα Γρεβενά, με την νεκροψία-νεκροτομή να μη δίνει σαφείς ενδείξεις για τα αίτια και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων να αναμένονται.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής Κοζάνης Ιωάννης Φούντος, «ελήφθησαν δείγματα προκειμένου να γίνουν ιστολογικές εξετάσεις», που αναμένεται να ρίξουν φως στον αιφνίδιο θάνατο του βρέφους.

Παρών στη διαδικασία της νεκροτομής ήταν και ιδιώτης ιατροδικαστής, τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του μόλις 35 ημερών βρέφους, το οποίο μετέφεραν, με πυρετό, στο νοσοκομείο Γρεβενών οι γονείς του και δύο ημέρες αργότερα κατέληξε στην Παιδιατρική Κλινική.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Γρεβενών για το περιστατικό.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το βρέφος εισήλθε για νοσηλεία την Κυριακή στην παιδιατρική κλινική με πυρετό. Του χορηγήθηκε αντιβιοτική αγωγή. Χθες, Τρίτη, στις 07:00 το πρωί βρέθηκε νεκρό. Αμεσως έγιναν προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης, όμως δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Στο δωμάτιο βρισκόταν η μητέρα του η οποία πιστεύοντας ότι το παιδί της ήταν καλύτερα στην υγεία του, όπως της έλεγαν οι γιατροί, αποκοιμήθηκε στο πλάι του. Σημειώνεται ότι την δεύτερη ημέρα, ο πυρετός που είχε εκδηλώσει το βρέφος είχε πέσει κάτω από 38, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από το νοσοκομείο Γρεβενών ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Όταν η νοσηλεύτρια είδε το παιδί χωρίς αναπνοή, κάλεσε τους γιατρούς οι οποίοι επενέβησαν αμέσως και ακολούθησαν το πρωτόκολλο. Έδωσαν μάχη για να το επαναφέρουν στη ζωή, κάνοντας ΚΑΡΠΑ και το διασωληνώσαν, ωστόσο το παιδί δεν επανήλθε», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. «Το βρέφος δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας, οι γονείς δεν είχαν αναφέρει κάποιο ιστορικό στους γιατρούς του νοσοκομείου και η κλινική του εικόνα ήταν πολύ καλή», συμπληρώνει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share