Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σοκ στην Κρήτη: Παραλίγο να καούν ζωντανοί από χημικό υγρό σε πισίνα (photo)

Παραλίγο να αποβεί μοιραίο

2 Αυγούστου 2022 21:49
Σοκ στην Κρήτη: Παραλίγο να καούν ζωντανοί από χημικό υγρό σε πισίνα (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Συναγερμός» σήμανε σε ξενοδοχείο του Αγίου Νικολάου, όπου κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης έγινε ένα...λάθος το οποίο θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιήθηκε υδροχλωρικό οξύ αντί για το καθιερωμένο χλώριο σε δεξαμενή τις πισίνας. Χρειάστηκε η επέμβαση ειδικών από την 3η ΕΜΑΚ Κρήτης καθώς επρόκειτο για χημικό συμβάν υψηλού κινδύνου για τα άτομα που θα εκτίθενται στο οξύ είτε εισπνέοντας το είτε εάν ερχόταν σε επαφή με το δέρμα.

Παραλίγο να καούν ζωντανοί οι υπάλληλοι

χημικο-υγρο-πισινα-κρητη-ξενοδοχειο-2-8

Από το λάθος που έγινε, προκλήθηκε χημική ένωση με αποτέλεσμα από το σημείο να πεταχτεί αφρός που ήταν πολύ καυστικός και είχε κατά πληροφορίες αποτέλεσμα και το κάψιμο των ρούχων κάποιων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πηγές, στην προσπάθειά τους οι εργαζόμενοι να δώσουν μία λύση, έριξαν νερό που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί τοξική νέφωση. Τελικώς, το περιστατικό αντιμετωπίστηκε με ασφάλεια από την 3η ΕΜΑΚ , δεν κινδύνευσαν άτομα του ξενοδοχείου ή πυροσβέστες και οι δεξαμενές καθαρίστηκαν.

χημικο-υγρο-πισινα-κρητη-ξενοδοχειο-2-8

Φωτιά στο Βραχάσι Λασιθίου: Προφυλακιστέος 25χρονος για εμπρησμό – «Ήμουνα μεθυσμένος»

Προσωρινά κρατούμενος για τη φωτιά στο Βραχάσι Λασιθίου κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ο 25χρονος. Είχε ομολογήσει τον εμπρησμό στην περιοχή στις 28 Ιουλίου.

Δείτε επίσης: Μεγάλη φωτιά στην Κρήτη – Σηκώθηκε ελικόπτερο

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 25χρονος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης όταν έβαλε φωτιά σε καλαμιές στο Βραχάσι Λασιθίου. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της 28ης Ιουλίου γινόταν υπήρχε υπαίθριο πανηγύρι όπου διασκέδαζαν εκατοντάδες άνθρωποι.

Στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά έσπευσαν 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων, δασοπυροσβέστες, αλλά και 2 υδροφόρες των ΟΤΑ. Μάλιστα, υπήρχε περίπτωση να διαταχθεί εκκένωση του οικισμού, κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε. Οι φλόγες έκαναν στάχτη καλάμια, βάτους και δασική έκταση 5 στρεμμάτων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share