Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ψυχολόγος για βιασμό 14χρονης στη Λέσβο: «Η ανοχή χαρακτηρίζει το παιδί–θύμα, ενώ ο θύτης έχει "ταλέντο" να χειραγωγεί» (video)

«Γροθιά στο στομάχι» όσα αναφέρει η κα Βέρα Αθανασίου

1 Αυγούστου 2022 12:21
Ψυχολόγος για βιασμό 14χρονης στη Λέσβο: «Η ανοχή χαρακτηρίζει το παιδί–θύμα, ενώ ο θύτης έχει
Πηγή φωτογραφίας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανοίγουν τα στόματα στη Λέσβο για τον αστυνομικό που συνελήφθη για ασέλγεια σε 14χρονη και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Τρίτη 2/8 στις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις Έξι», η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου, «η ανοχή είναι το πρώτο πράγμα που χαρακτηρίζει το παιδί – θύμα μια τέτοιας κατάστασης. Αυτοί οι άνθρωποι που προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις μπορούν και χειραγωγούν, ενοχοποιούν το θύμα και το κάνουν να πιστεύει ότι με κάποιο τρόπο έχει φταίξει».

Ακόμα σημειώνει ότι «το ότι βλέπουμε το παιδί έτοιμο να καταγγείλει μια τέτοια συμπεριφορά είναι ένδειξη θάρρους».

«Η καλή σχέση με τους γονείς είναι το σημαντικότερο πράγμα που μπορεί να προφυλάξει από μία τέτοια κατάσταση» επισημαίνει η Βέρα Αθανασίου και συνεχίζει: «Χρειάζεται να μιλάμε με τα παιδιά, και να τα ρωτάμε πώς αισθάνονται, να παρατηρούμε αλλαγές στη συμπεριφορά του παιδιού, όπως απομόνωση ή καταθλιπτικό συναίσθημα και τότε να τα πλησιάζουμε και τους μιλάμε για να δούμε τι τους συμβαίνει».

Τέλος η ψυχολόγος σημειώνει ότι «άνθρωποι που έχουν τέτοιες τάσεις, τείνουν να επιλέγουν επαγγέλματα που θα τους φέρουν κοντά με παιδιά που θα μπορέσουν να ασκήσουν τον έλεγχό τους».

«Τι σου έκανε το μωρό μου, παιδεραστή» - Συγκλονιστικό ξέσπασμα της μητέρας της 14χρονης στην Λέσβο

Η μητέρα της 14χρονης στη Λέσβο ξέσπασε έξω από τα δικαστήρια όπου το πρωί της Δευτέρας (1/8) λίγο πριν τις 10:00 οδηγήθηκε ο αστυνομικός και προπονητής για τον βιασμό της 14χρονης αθλήτριάς του. «Τι σου έκανε το μωρό μου, παιδεραστή» φώναζε η μητέρα.

Η μητέρα της ανήλικης είπε ακόμα σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ ότι ο 53χρονος εκβίαζε την κόρη της να μην μιλήσει και την χτυπούσε μες το αυτοκίνητο. Ο 53χρονος αστυνομικός πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο Τρίτη 2/8 στις 11 το πρωί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share