Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μακελειό στο Κιλκίς: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες σε φονική ληστεία – Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα

Πρόκειται για τρεις άνδρες από το Αφγανιστάν κι έναν από τη Συρία

1 Αυγούστου 2022 11:29
Μακελειό στο Κιλκίς: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες σε φονική ληστεία – Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φονική ληστεία με έναν νεκρό και δύο τραυματίες, όλοι υπήκοοι Πακιστάν, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (31/7), σε αγροτική περιοχή του Πολυκάστρου Κιλκίς, με την αστυνομία να έχει προχωρήσει ήδη σε τέσσερις συλλήψεις αλλοδαπών για εμπλοκή στο συμβάν.

Δείτε επίσης: Θρίλερ δίχως τέλος στην Αίγινα: Άφαντο πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση της 20χρονης που κρεμάστηκε - «Βλέπουν» και εγκληματική ενέργεια οι Αρχές (video)

Πρόκειται για τρεις άνδρες από το Αφγανιστάν κι έναν από τη Συρία (αντιστοίχως 20, 23, 36 και 18 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγούνται στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κιλκίς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τετραμελής ομάδα Πακιστανών που κινούνταν με τα πόδια στην περιοχή του Μικρόκαστρου δέχθηκε επίθεση με ξύλινα ρόπαλα και χρήση σωματικής βίας από ομάδα τουλάχιστον δέκα ατόμων. Αφού αφαίρεσαν 200 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο, οι δράστες εξαφανίστηκαν, αφήνοντας τα θύματά τους αιμόφυρτα στο σημείο.

Οι νεαροί Πακιστανοί διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς όπου ένας εξ αυτών – ηλικίας 23 ετών – υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ άλλοι δύο νοσηλεύονται με τραύματα, εκτός κινδύνου.

Αστυνομικοί του Τμήματος Παιονίας ξεκίνησαν άμεσα αστυνομικές αναζητήσεις που οδήγησαν στη σύλληψη των τεσσάρων αλλοδαπών. Κατά πληροφορίες, αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες, ενώ από το σημείο της επίθεσης κατασχέθηκαν έντεκα αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα.

Όπως προκύπτει από αστυνομικές πηγές, το κίνητρο των δραστών φαίνεται να ήταν η ληστεία. Από την αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων δραστών, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι παθόντες κινούνταν στην περιοχή, αναζητώντας τρόπους να φύγουν από την Ελλάδα μέσω των βόρειων συνόρων.

Φρίκη στην Κόρινθο: 11χρονος πυροβόλησε την 9χρονη αδερφή του πάνω στο παιχνίδι - Σε χωράφι υπό την εποπτεία της γιαγιάς τους τα δύο παιδιά

Ενα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε χωριό κοντά στο Δερβένι Κορινθίας όταν ένας 11χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο πάνω στο παιχνίδι την 9χρονη αδελφή του.

Η 9χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας Ακράτας και στη συνέχεια επειγόντως στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, όπου νοσηλεύεται με πολύ σοβαρό τραύμα στο χέρι σύμφωνα με το tempo24. Το τραγικό συμβάν έγινε γύρω στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής (31.07.2022) σε χωράφι της περιοχής κοντά στο Δερβένι, όπου τα παιδιά βρίσκονταν υπό την εποπτεία της γιαγιάς τους. Εκεί τα είχε αφήσει ο πατέρας τους ο οποίος έχει και την επιμέλειά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποια στιγμή και ενώ τα παιδιά έπαιζαν, το 11χρονο αγόρι πήρε ένα κυνηγετικό όπλο που βρισκόταν στο χωράφι (πιθανόν σε αποθήκη) και το οποίο φέρεται να ανήκει στον παππού του, με αποτέλεσμα να πυροβολήσει, προφανώς άθελά του και το κοριτσάκι να τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο χέρι.

Από την στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό κινητοποιήθηκαν άμεσα τόσο η Αστυνομία όσο και οι τοπικές υγειονομικές Αρχές. Το 9χρονο κοριτσάκι νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο, με πολύ σοβαρό όπως προαναφέρθηκε τραύμα στο χέρι, όπου διακομίστηκε εσπευσμένα. Ο πατέρας των δύο παιδιών συνελήφθη για παραμέληση ανηλίκων, αλλά με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share